Ο Τζέμ  Γκιουρντενίζ επισήμανε ότι το ιστορικό των όπλων και αισθητήρων βρετανικής καταγωγής στο τουρκικό ναυτικό, είναι ιδιαίτερα κακό και συνέχισε λέγοντας : ” Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε όταν ήμουνα ναύαρχος,  ήταν η συντήρηση των αισθητήρων και όπλων βρετανικής προέλευσης,  η προμήθεια ανταλλακτικών όπως και η συντήρηση και επισκευή τους. Υπήρξε περίπτωση που περιμέναμε ακόμη και δύο έτη για το ανταλλακτικό ενός ραντάρ μιας φρεγάτας”

Ο Γκιουρντενίζ είπε ότι η τελευταία φορά που  η Τουρκία αγόρασε ένα αντιτορπιλικό κλάσης Pasha από την Αγγλία ήταν το 1959 και ότι ο ίδιος εργάστηκε στην Αγγλία με τα τύπου Type-23 τα οποία συνεχώς έβγαζαν προβλήματα.

Είπε : “Όταν είναι έτοιμο το ναυπηγείο και είναι έτοιμη και η αμυντική βιομηχανία, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό η στροφή προς τα παλιά πλοία της Αγγλίας. Μία χώρα που κατασκευάζει το πλοίο της δεν εισάγει πλοίο 35 ετών. Αυτό είναι αυτοκτονία. Ο τρόπος για τον εκσυγχρονισμό του γερασμένου στόλου είναι η επιτάχυνση του TF-2000 (καταδιωκτικό)  όπως και η επιτάχυνση των σχεδίων για τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία”.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/milli-savunma-bakanliginin-ingiltereden-type-23-firkateynleri-alacagi-iddia-edildi-2024146

24/1/2023

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version