Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ…

0 σχόλια Share:
Spread the love

Εφ. Ζαμάν 13-7-2011

 

Ανακοίνωση για την JITEM : Το όνομα της άλλαξε, η δραστηριότητα της συνεχίζεται

Το υπουργείο περιέγραψε ότι το 1987 με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με την τρομοκρατία, ιδρύθηκε εντός της Στραοτοχωροφυλακής η Ομάδα Πληροφοριών Στρατοχωροφυλακής, η οποία άλλαξε όνομα το 1988 και έγινε Υπηρεσία Πληροφοριών και αντιτρομοκρατικού αγώνα (JİTEM). Αναφέρεται ότι η δομή αυτή το 1990 αναδιοργανώθηκε και συνέχισε τις εργασίες της με το παλιό της όνομα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εν λόγω μονάδα συνέχισε τις εργασίες προς την ίδια κατεύθυνση. Το Γενικό Επιτελείο και η Στρατοχωροφυλακή δεν είχαν αποδεχτεί την ύπαρξη της JİTEM.

Στις σχετικές με την JITEM ανακοινώσεις χτες προστέθηκε ακόμη μία. Αυτή τη φορά την ανακοίνωση την έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών. Η εισαγγελία της Άγκυρας στα πλαίσια της έρευνας που έκανε μετά τις δημόσιες δηλώσεις για την JITEM του συνταξιούχου συνταγματάρχη Αρίφ Ντογάν, είχε αναφέρει πως η συγκεκριμένη ομάδα είχε ιδρυθεί χωρίς έγκριση του υπουργείου, χωρίς γνώση του Γενικού Επιτελείου, αλλά με ίδια πρωτοβουλία της Στρατοχωροφυλακής. Η Στρατοχωροφυλακή στην απάντηση της προς τον εισαγγελέα Χακάν Γιουξέλ που ασχολούνταν με την υπόθεση είχε ισχυριστεί πως η JITEM είχε διαλυθεί το 1990. Το Γενικό Επιτελείο σε απάντηση που έστειλε τον Δεκέμβριο του 2009 στο 3ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ που ερευνούσε υποθέσεις σχετικά με την JITEM, είχε αναφέρει πως ¨Δεν υπάρχει μονάδα με την ονομασία JITEM¨. Η Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής σε έγγραφο της προς το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης που ερευνούσε την υπόθεση Εργκενέκον, είχε ισχυριστεί ότι ποτέ δεν υπήρξε μονάδα με την ονομασία JITEM.

Ο φερόμενος ως ιδρυτής της JITEM συνταξιούχος συνταγματάρχης Αρίφ Ντογάν είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη της JITEM, προσθέτοντας πως η Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής ήταν ενήμερη. Ο Ντογάν είχε αναφέρει πως « οι αναφορές πληροφοριών στέλνονταν προς την Διοίκηση με την σήμανση JITEM. Οι ίδιες αναφορές στέλνονταν και στο Γενικό Επιτελείο. Η JITEM δεν διαλύθηκε αλλά πάγωσε».

Το υπουργείο εσωτερικών, χτες κατά τις απογευματινές ώρες προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την JITEM. Το υπουργείο περιέγραψε ότι το 1987 με σκοπό την καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με την τρομοκρατία, ιδρύθηκε εντός της Στρατοχωροφυλακής η Ομάδα Πληροφοριών Στρατοχωροφυλακής, η οποία άλλαξε όνομα το 1988 και έγινε Υπηρεσία Πληροφοριών και αντιτρομοκρατικού αγώνα (JİTEM). Αναφέρεται ότι η δομή αυτή το 1990 αναδιοργανώθηκε και συνέχισε τις εργασίες της με το παλιό της όνομα.

Σχόλιο : Η JİTEM ήταν ουσιαστικά ένας κρατικός στρατιωτικός βραχίονας υπεύθυνος για άγνωστο αριθμό δολοφονιών Τούρκων και Κούρδων δημοκρατών. Και τώρα όλοι οι επίσημοι φορείς δηλώνουν φυσικά άγνοια. Και τι να πούνε άλλωστε ; Ότι το επίσημο κράτος δολοφονούσε όποιον γούσταρε ; …..

 

Previous Article

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Next Article

ΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *