Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΣΩΣΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ JEMUS

No Comments Share:

Η Στρατοχωροφυλακή τον έσωσε με το JEMUS

Η Στρατοχωροφυλακή με το νέο σύστημα έσωσε άτομο που ήταν έτοιμο να παγώσει.

Άτομο που ζήτησε βοήθεια στην Σηλυβρία από το κινητό του ενώ κινδύνευε να παγώσει, σώθηκε καθώς χάρη στο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης που εντόπισε την τοποθεσία του.

Ο Σερντάρ Ναλμπάντ (52) από το κινητό του πήρε τηλέφωνο στο 156 στην γραμμή ¨Στρατοχωροφυλακή βοήθεια¨ και ζήτησε βοήθεια λέγοντας : ¨Μαζεύω μπουκάλια για να ζήσω. Αυτή τη στιγμή είμαι κοντά στο χωριό Οβά Γενιτζέ της Τσατάλτζας και κοντεύω να παγώσω από το κρύο¨. Μετά από αυτή την ομιλία του Ναλμπάντ η μπαταρία του τέλειωσε.

Μετά από αυτό ομάδες της Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης άρχισαν προσπάθειες έρευνας και διάσωσης του Ναλμπάντ. Και ενώ βγήκαν περιπολίες για να τον βρούνε, άρχισε και προσπάθεια για να εντοπιστεί η τελευταία τοποθεσία από όπου έκανε κλίση ο Ναλμπάντ. Στα πλαίσια αυτά μεταφέρθηκαν οι πληροφορίες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Στρατοχωροφυλακής (JEMUS) , και χάρη στο δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης εντοπίστηκε η τοποθεσία από όπου είχε εκπέμψει σήμα το κινητό του τηλέφωνο. Ομάδα ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής από το τάγμα στο Χαντίμκιοϊ μαζί με ομάδα με σκύλους ανιχνευτές μετέβησαν στην περιοχή στην Σηλυβρία.

Στο τέλος των ερευνών ο Σερντάρ Ναλμπάντ βρέθηκε πλαγιασμένος και έτοιμος να παγώσει σε περιοχή κοντά στην συνοικία Σελίμπασά της Σηλυβρίας, σώθηκε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ JEMUS ;

Με την πρακτική που άρχισε η Στρατοχωροφυλακή τον Μάιο του 2011 όποιο άτομο καλεί την γραμμή ¨156 Στρατοχωροφυλακή βοήθεια¨ και είτε δεν μπορεί να περιγράψει που βρίσκεται είτε τελειώνει η μπαταρία του, την ίδια στιγμή εντοπίζεται δορυφορικά χάρη στο JEMUS και γίνεται η επέμβαση.

Σε δελτίο τύπου της Στρατοχωροφυλακής που είχε βγει πέρσι η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής ανακοίνωνε πως το συγκεκριμένο σύστημα παρακολουθεί μόνο όσους καλούν την γραμμή ¨156 Στρατοχωροφυλακή βοήθεια¨ και κανένα άλλο νούμερο πέραν τούτων.

Ιστοσελίδα Askerhaber 2-2-2012

Previous Article

ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ

Next Article

ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *