Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΝ ΕΙΔΑ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ…

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 21-7-2011

Περίεργη ήταν η απάντηση που πήρε η εισαγγελία του Εγιούπ όταν ρώτησε την Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης σχετικά με τις λεπτομέρειες για το ¨Επιχειρησιακό σχέδιο Κατακλυσμός¨ που είχε εφαρμοστεί στις φυλακές Μπαιράμπασά, στα πλαίσια του οποίου είχαν σκοτωθεί 12 άτομα. Η Στρατοχωροφυλακή απάντησε πως το αυθεντικό σχέδιο δεν υπάρχει, και σχετικά με τα στοιχεία των στρατιωτών που μετείχαν ότι δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούνε.

Μετά την αποκάλυψη του ¨Επιχειρησιακού σχεδίου Κατακλυσμός¨, κινητοποιήθηκε ο εισαγγελέας Αλή Ιλχάν Ντεμιρέλ και με έγγραφο του προς την διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης στις 17 Μαρτίου 2011 ζητούσε να του αποσταλούνε τα σχέδια που εφαρμόστηκαν κατά την επιχείρηση στις φυλακές Μπαιράμπασά, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις των αξιωματικών και στρατιωτών της υποδιεύθυνσης ειδικών δυνάμεων της Άγκυρας που μετείχαν στην επιχείρηση

 

¨ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ¨

Η απάντηση προς τον αίτημα της εισαγγελίας ήρθε στις 13 Μαΐου 2011. Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Διοικητή της Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης αντισυνταγματάρχη Σελαχατίν Ατζαρά, και αναφέρει ότι το αυθεντικό κείμενο δεν υπάρχει και ότι στα αρχεία υπάρχει μόνο φωτοτυπία. Ως εκ τούτου δεν βρέθηκε το αρχικό σχέδιο. Επίσης δεν έγινε δυνατόν να εντοπιστούνε τα στοιχεία του προσωπικού που μετείχε στο σχέδιο δράσης της επιχείρησης στις φυλακές Μπαιράμπασά και ως εκ τούτου δεν εστάλησαν.

………….

Η ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ

Με βάση τα λεγόμενα νομικών και υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Στρατοχωροφυλακή παρά την αποκάλυψη του σχεδίου δράσης ¨Κατακλυσμός¨ προσπαθεί να καλύψει την σφαγή. Σχολιάζοντας την απάντηση της Στρατοχωροφυλακής η δικηγόρος Ογιά Ασλάν δήλωσε : Στην πραγματικότητα ο εισαγγελέας δεν ζήτησε το αυθεντικό κείμενο αλλά ένα αντίγραφο. Η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης όταν είχε ζητηθεί το ίδιο κείμενο από το 13ο Κακουργιοδικείο του Μπακίρκιοι, στην αρχή είχε πει πως δεν υπάρχει και μετά έστειλε μια φωτοτυπία, προσπαθώντας να καθυστερήσει την έρευνα. Λένε επίσης πως δεν ξέρουν τα στοιχεία ταυτότητας του προσωπικού που μετείχε στην επιχείρηση. Δηλαδή δεν ξέρουν τους ανθρώπους που οι ίδιοι τους έστειλαν εκεί ;¨.

 

Previous Article

HIS MASTERS VOICE

Next Article

ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *