Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΩΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

0 σχόλια Share:

Συνελήφθη ο Καρανταγί

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου συνταξιούχος στρατηγός Ισμαήλ Χακκί Καρανταγί συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της έρευνας για το πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου. Ο τότε 2ος αρχηγός Τσεβίκ Μπιρ είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον του και είχε πει πως η Δυτική Ομάδα Εργασίας είχε ιδρυθεί με δική του οδηγία. Στο μεταξύ υπήρξε μια περίεργη σύμπτωση. Πριν από ένα χρόνο στις 5/1/2012 για πρώτη φορά στην ιστορία της δημοκρατίας συνελήφθη ένας συνταξιούχος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου (Ιλκέρ Μπασμπούγ), κατέθεσε στην εισαγγελία με την κατηγορία του επικεφαλής τρομοκρατικής οργάνωσης, και προφυλακίστηκε. Ένα έτος αργότερα ακόμη ένας συνταξιούχος αρχηγός Γενικού Επιτελείου, πάει για κατάθεση στην εισαγγελία.

Έγινε γνωστό πως ο Καρανταγί συνελήφθη στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία της Άγκυρας για την 28η Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής με εντολή του εισαγγελέα Μουσταφά Μπιλγκιλί στάλθηκε αστυνομία στο κατάλυμα του Καρανταγί, στην περιοχή Φενέρμπαξέ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Καρανταγί πρώτα θα περάσει από ιατρικό έλεγχο. Αργότερα συνοδεία αστυνομίας μέσω του αεροδρομίου Ατατούρκ θα μεταφερθεί στην Άγκυρα, όπου και θα καταθέσει στον εισαγγελέα Μουσταφά Μπιλγκιλί.

………………….

Εφ. Χουριέτ 3/1/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Next Article

ΣΧΕΔΟΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *