Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ !

No Comments Share:
Εφ. Ζαμάν 20-12-2010 
 
 
Μήνυση για ¨βασανιστήρια¨ στον στρατιωτικό εισαγγελέαΣημαντική εξέλιξη υπήρξε στο θέμα του τέως στρατιωτικού εισαγγελέα της Πολεμικής Αεροπορίας Αχμέτ Ζεκί Ουτσόκ που είχε τρέξει την υπόθεση σχετικά με τους τρεις υπαξιωματικούς στην Καισάρεια. 

Στον Ουτσόκ που έχει συλληφθεί στα πλαίσια της επιχείρησης για τις πλαστές αναφορές, υποβλήθηκε μήνυση στο 1ο Κακουργιοδικείο Καισάρειας σε βάρος του, καθώς κατηγορείται πως απέσπασε καταθέσεις από υπαξιωματικούς εφαρμόζοντας υπνωτισμό και βασανιστήρια. Ο Ουτσόκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 9 έως 36 χρόνια, και στις 16 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου. Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία της Καισάρειας αναφέρεται πως ο Ουτσόκ μαζί με τον ειδικό σε θέματα υπνωτισμού αντισυνταγματάρχη Γκιουρόλ Ντογάν, είχαν εφαρμόσει και στους τρεις υπαξιωματικούς βασανιστήρια.   

……………………………..

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως τους 3 υπαξιωματικούς- θύματα του Ουτσόκ, τους συνέλαβαν χωρίς να τους ενημερώσουν για τα νόμιμα δικαιώματα τους και για την κατηγορία που τους αποδίδεται., ενώ όταν ο Αλή Μπαλτά δεν ομολόγησε στην πρώτη του κατάθεση, τον παρέδωσαν στους ειδικούς  των πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, όπου και ανακρίθηκε στις 4 με 7 Μαρτίου 2009. Ο Ουτσόκ έβαλε να φέρουν τον ειδικό σε θέματα παραψυχολογίας και υπνωτισμού αντισυνταγματάρχη Γκιουρόλ Ντογάν, και φέρεται να έχει λάβει παράνομα κατάθεση μέσω ύπνωσης από τις 7 έως τις 12 Μαρτίου 2009. Οι υπαξιωματικοί θύματα, και ειδικότερα ο υπαξιωματικός Μπαλτά κατά την ύπνωση έγραψε μόνος του την ομολογία εγκλήματος, κατά το θέλημα του ειδικού σε θέματα ύπνωσης Ντογάν.  

Previous Article

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ

Next Article

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *