Αυξάνονται οι επιθέσεις Τούρκων στρατιωτών σε μετανάστες

Αυξάνεται η επίθεση Τούρκων στρατιωτών σε μετανάστες στον νομό Βαν. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων πολλοί μετανάστες απεβίωσαν τραυματίστηκαν ή δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις.

Τα σύνορα του νόμου Βαν με το Ιράν, έχουν γίνει σύνορα θανάτου για τους πρόσφυγες. Τα τελευταία χρόνια πολλοί πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από πυρά που δέχτηκαν από Τούρκους ή Ιρανούς στρατιώτες.
……
Ενώ τα σύνορα εκεί έχουν μετατραπεί σε ταξίδι θανάτου για τους πρόσφυγες έχουν γίνει μία πηγή χρημάτων για τους Τούρκους στρατιώτες και τους διακινητές ανθρώπων. Τα σημεία περάσματος εκεί των προσφύγων είναι οι περιοχές Οζάλπ, Μπασκαλέ και Τσαλντιράν. Εκτός από το τείχος εκεί χτίστηκαν εκατοντάδες φιλάκια και σκοπιές. Τούρκοι στρατιώτες εκεί επιτρέπουν τη διέλευση περνώντας χρήματα από πρόσφυγες και διακινητές ανθρώπων.
Στις 4/7/2022 τρεις πρόσφυγες σκοτώθηκαν όταν μέλη της στρατοχωροφυλακής άνοιξαν πυρ σε μινιμπάς. Στους νεκρούς περιλαμβάνονταν ένα παιδί τεσσάρων ετών και μία γυναίκα. Καμία δίωξη δεν ασκήθηκε σε βάρος των στρατιωτών.

Η Αφγανή υπήκοος Λεϊλά Μ. Δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από Τούρκους στρατιώτες στις 4 Ιανουαρίου. Μετά από την αποκάλυψη του περιστατικού εκδοθεί καταδικαστική απόφαση απορρήτου για την εν λόγω υπόθεση.
…….
50 πρόσφυγες πάγωσαν μέχρι θανάτου προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα στο Βαν, 68 πρόσφυγες πνίγηκαν στην λίμνη Βαν, 45 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία και πέντε απεβίωσαν από πυροβόλα όπλα.

https://firatnews.com/kurdistan/turk-askerlerinin-gocmenlere-yonelik-saldirilari-artiyor-179973

15/1/2023

1 Comment

  1. H ξεφτίλα στην προκειμένη δεν είναι ότι είναι τούρκοι οι εγκληματίες (το ότι τούρκος = ξεφτίλα και ντροπή το έχουμε ξεκαθαρίσει παλαιόθεν και όχι, η ομοιότητα της αρχαιοελληνικής αφαιρετικής (επίθεμα -θεν) με την νεοτουρκική αφαιρετική (επίθεμα -den) ΔΕΝ οφείλεται σε τουρκισμό ή άλλο εκφυλισμό των αρχαίων Ελληνικών).

    Όχι, η ΞΕΦΤΙΛΑ είναι ότι δεν προβάλλονται αυτά τα ΑΙΣΧΗ παγκοσμίως από τη μεριά μας. Όπως οι τούρκοι είναι η ντροπή της ανθρωπότητας, ο ηγέτης τους (που δεν είναι τούρκος αλλά Λάζος), είναι ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ! Το διαδίδουν κι άλλοι αυτό; Αν όχι, τότε είναι (ήμαστε) ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version