Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

No Comments Share:

Σε 3 εβδομάδες 6 υπαξιωματικοί αυτοκτόνησαν

 

Οι Τ.Ε.Δ. συζητάνε τις 6 αυτοκτονίες υπαξιωματικών μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ως λόγοι αναφέρονται οι οικονομικές δυσκολίες και ο εκφοβισμός.

Σύμφωνα με την άρθρο του Ενίς Ταίμάν στην Ραντικάλ, μια ακόμη αυτοκτονία προστέθηκε στις αλλεπάλληλες αυτοκτονίες των υπαξιωματικών. Με την χτεσινή απόπειρα αυτοκτονία του Μουσά Τουντς στο Ετιμεσγκούτ της Άγκυρας, έφτασαν στα έξι τα περιστατικά αυτοκτονιών υπαξιωματικών που συνέβησαν στο διάστημα από 24 Απριλίου έως 16 Μαίου. Η νοσηλεία του βαριά τραυματισμένου Τουντς συνεχίζεται. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στα περιστατικά αυτοκτονιών, 4 υπαξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους.

Χτες ο υπαξιωματικός Αϊχάν Οζαρσλάν της Ταξιαρχίας Ντένιζλι στο Γκιόλμπασι της Άγκυρας, σκότωσε πρώτα την γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε. Με τον θάνατο του Οζαρσλάν ο αριθμός των υπαξιωματικών που έχασαν την ζωή τους σε 3,5 χρόνια έφτασε τους 44.

Σύμφωνα με την Ένωση Απόστρατων Υπαξιωματικών Τουρκίας (TEMAD) που διαθέτει την πιο παλιά λίστα αυτοκτονιών, η λίστα αυτή αρχίζει με την αυτοκτονία του απόστρατου υπαξιωματικού Μελίχ Ιστζάν στις 15/12/1999. Στα 14 χρόνια που πέρασαν από τον θάνατο του Ιστζάν μέχρι σήμερα, αυτοκτόνησαν 64 υπαξιωματικοί, 8 εκ των οποίων λέγεται πως αυτοκτόνησαν για οικονομικούς λόγους. 13 άλλοι φέρεται να αυτοκτόνησαν λόγω ¨οικογενειακών προβλημάτων¨. Σύμφωνα όμως με την TEMAD πίσω από τα οικογενειακά προβλήματα κρύβονται κατά βάση τα οικονομικά θέματα και η μεταφορά στο σπίτι του εκφοβισμού που βίωναν στις μονάδες τους.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της TEMAD Αχμέτ Κεσέρ δήλωσε : ¨Οι σοβαρές επαγγελματικές πιέσεις και οι άδικες υπηρεσιακές πρακτικές ψυχοπλακώνουν το προσωπικό. Η κατάσταση αυτή έχει τν αντίκτυπο της στις ενδοοικογενειακές σχέσεις. Οι υπαξιωματικοί ζούνε με ψυχολογία σχεδόν παραφροσύνης. Είναι ανάγκη οι ΤΕΔ να επιλύσουν επειγόντως το θέμα και να δοθεί τέλος στα άδικα μέτρα και στις πρακτικές διακρίσεων¨.

Haber.sol.org 16/5/2013 

Previous Article

ΟΜΟΛΟΓΙΑ…

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΜΠΑXΟΖ ΕΡΝΤΑΛ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *