Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

0 σχόλια Share:

Επιστρέφονται στο Ισραήλ τα ΙΗΑ

 

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (ΙΗΑ) που έχουν ζωτική σημασία για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα δεν πέτυχαν να ευχαριστήσουν την Τουρκία

Η ανεπαρκής απόδοση των HERON και η καθυστέρηση στο πρόγραμμα των ΑΝΚΑ έφερε σε δύσκολη θέση την Άγκυρα. 

Τώρα θα επιστραφούνε στο Ισραήλ τα τρία Aerostar που παραλήφθηκαν από το Ισραήλ το 2008. Η συμφωνία με το Ισραήλ θα διαλυθεί με το σκεπτικό πως το Ισραήλ δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Ένα από τα Aerostar είχε καταπέσει παλιότερα. Άλλα δύο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο του Εμρέ Σοντζάν στην εφημερίδα Ζαμάν, στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή ενάντια ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Heron, Aerostar και τα τουρκικής κατασκευής μίνι ΙΗΑ.

Αναφέρεται πως για την ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής του ΑΝΚΑ που παράεται από την Τουρκική Βιομηχανία Αεροπλοίας και Διαστήματος (TUSAŞ) θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια. Αναφέρεται όμως πως λόγω όμως επείγουσας ανάγκης τα πρωτότυπα που κατέχει στα χέρια της η TUSAŞ θα μπορούσαν να κάνουν δοκιμασικές πτήσεις μετέχοντας σε επιχειρήσεις στο Μπάτμαν.

Από τα 10 αγορασθέντα από το Ισραήλ Heron μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα μόνο τα 3. Διότι η Τουρκία διαθέτει μόνο έναν επίγειο σταθμό ελέγχου τους. Ζητήθηκαν και άλλοι αλλά μετά την κρίση που ξέσπασε με το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, το αίτημα απορρίφθηκε. Η Τουρκία πριν από τα Heron είχε ζητήσει από το Ισραήλ τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ¨τακτικής¨ κατηγορίας. Για αυτά τα οχήματα είχαν πληρωθεί 15 εκατομμύρια $.Τα οχήματα αυτά -ονόματι Aerostar- για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, είχαν τοποθετηθεί στο Μπάτμαν, ασκεί τα καθήκοντα του σε ύψος 18.000 ποδιών, και μπορούσε να φτάσει σε ταχύτητα τα 100 χλμ την ώρα.

Το Aerostar χάρη σε μεταδότη δεδομένων που έφερε, μετέδιδε ζωντανή εικόνα σε κέντρο ελέγχου σε απόσταση 200 χλμ. Αλλά από αυτά τα οχήματα δεν υπήρξε επαρκής απόδοση. Αναφέρεται πως δεν υπήρχε και η επαρκής τεχνική στήριξη από το Ισραήλ. Μετά από την διάλυση της συμφωνίας και την αποστολή τους στο Ισραήλ, δεν υπάρχει κάποια σαφής πληροφορία σχετικά με τα πρόστιμα που θα πληρωθούν.

 Εφ. Σαμπάχ 28/10/2012

Previous Article

52η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

Next Article

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΣΒΗΣΕ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *