Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΧΙΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ

0 σχόλια Share:

Το Χιουρκούς ανοίγει τα φτερά του

Οι πτητικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν, θα υπηρετήσει 25 χρόνια

Μετά από τα εκπαιδευτικά αεροπλάνα ΚΤ1Τ που έχουν παραχθεί από την ΤΑΙ (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία) κοντεύει να τελειώσει και η παράδοση των 40 σχεδόν SF260. Τα αεροπλάνα Χιουρκούς Α, Χιουρκούς Β, και Χιουρκούς C θα περάσουν στην ιστορία ως τα πρώτα παραχθέντα στην Τουρκία οχήματα που θα πάρουν πτητική πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας.

Στο θέμα του Εθνικού Αεροσκάφους στο οποίο η Τουρκία έχει διανύσει απόσταση από το 1993 και μετά, η πραγματική ιστορία γράφεται στις εγκαταστάσεις της Χιούρκους. Το Τουρκικό Αεροναυπηγικό Πανεπιστήμιο, αρχίζει ξανά την παραγωγή στην αεροπορική βιομηχανία Χιούρκους, πλησίον της Άγκυρας.Οι υποψήφιοι πιλότοι που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια θα είναι αυτοί που θα κάνουν τις πρώτες πτήσεις με τα παραχθέντα από τα πανεπιστήμια εθνικά αεροπλάνα. Τις προσπάθειες παραγωγής που γίνονται στην αεροπορική βιομηχανία Χιουρκούς στηρίζουν 82 βιομηχανικές μονάδες. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής Ουνσάλ Μπαν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος σχετικά με το άνοιγμα των εγκαταστάσεων που είχαν κλείσει την δεκαετία του 40. Ο καθηγητής Μπαν αναφέρει πως πρόκειται για κομβικό σημείο στην τουρκική αεροπλοΐα, και δηλώνει πως το πρώτο αεροπλάνο που θα παραχθεί στις εγκαταστάσεις, θα χρησιμοποιηθεί το 2014.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Από την άλλη περατώθηκε το HÜRKUŞ -Πρόγραμμα Ανάπτυξης αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης. Το Χιουρκούς που είναι αποτέλεσμα πενταετούς ανάπτυξης και παραγωγής ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πτητικές του δοκιμές. Το αεροπλάνο έχει δυνατότητα ακροβατικών και σχεδιάστηκε με βάση τις συνθήκες υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το Χιουρκούς από το 2012 και μετά θα έχει δυνατότητα να υπηρετήσει ως εκπαιδευτικό για 25 έτη, και αναμένεται πως θα είναι το φαβορί όχι μόνο για τις Τ.Ε.Δ. αλλά και για αγορές του εξωτερικού.

 

Ιστοσελίδα Askerhaber 6-12-2011


Previous Article

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΘΥΜΑ !

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *