Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΧΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ξ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

O Στρατός Ξηράς (Σ.Ξ.) παραγγέλνει Χούρκους

Ο Σ.Ξ.  παραγγέλνει 12+12(όψιον) συνολικά δηλαδή 24 αεροσκάφη από την Χούρκους-C , την ένοπλη δηλαδή έκδοση του αεροσκάφους Χούρκους που σχεδιάστηκε από την ΤΑΙ (Τουρκική Βιομηχανία Αεροπλοΐας και Διαστήματος). Ο Σ.Ξ. μετά από την Πολεμική Αεροπορία θα είναι ο δεύτερος χρήστης τους και θα τα χρησιμοποιήσει στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. To αεροσκάφος δύναται να φέρει στα φτερά και στην άτρακτο του πυραύλους Cirit και UMTAS που έχουν παραχθεί από την εταιρία ROKETSAN και βόμβες HGK-3 και KGK-82, ενώ τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές. Μετά από την ολοκλήρωση των δοκιμών, θα αρχίσει η παραγωγή για τον Σ.Ξ.

Τα Χούρκους είναι πολύ πιο γρήγορα από τα επιθετικά ελικόπτερα και θα διασφαλίσει επιχειρήσεις που γίνονται από τα F-16  με πολύ χαμηλότερο κόστος.  Μετά από την παράδοση των 12 αεροσκαφών, στόχος είναι οριστικοποιηθεί και η παραγγελία των άλλων 12.

Τα μονοκινητήρια αυτά αεροσκάφη με κινητήρα turboprop, προτιμούνται από χώρες που είτε δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβά αεροσκάφη, είτε θέλουν να κροτήσουν χαμηλό το κόστος των επιχειρήσεων. Τα αεροσκάφη αυτά πιλοτάρονται εύκολα και χρησιμοποιούνται επίσης ως εκπαιδευτικά. Μεταξύ τν ανταγωνιστών του Χούρκους βρίσκονται το αμερικανικό  T-6 Texan II και το βραζιλιάνικο Emrbraer Super Tucano

Το σχεδίασαν Τούρκοι μηχανικοί

Πέρσι το μοντέλο Χούρκους Α έγινε το πρώτο αεροπορικό τουρκικό όχημα που πήρε έγκριση από την ΕΑSΑ. H TAI τώρα παράγει την παραγγελία των 15 εκπαιδευτικών Χούρκους Β που έδωσε η Πολεμική Αεροπορία. Η ΗΘΡπαράδοση αυτών των αεροσκαφών αναμένεται να αρχίσει από τον Ιούνιο του επόμενου έτους και να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου εκείνου.

http://www.dha.com.tr/kara-kuvvetleri-silahli-hurkus-siparisi-veriyor_1504223.html

8/5/2017

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ¨ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ¨

Next Article

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΕΪΜΠΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *