Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ…

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 8-2-2011

Tι οδηγία είχε δώσει το Γενικό Επιτελείο στην ΜΙΤ ;

Αίτημα του Φετχιέ Τσετίν προς το δικαστήριο : Να ερωτηθεί η ΜΙΤ και το Γενικό Επιτελείο, αν έχουν ή όχι το δικαίωμα να καλούνε έναν δημοσιογράφο και να τον απειλούνε.

Χτες πάλι εκείνη η στενή, χωρίς παράθυρα και ελπίδα αίθουσα ήταν γεμάτη… Η αίθουσα ακροάσεων με όλες τις εικόνες, συμβολίζει το δικαστικό σύστημα στην Τουρκία… Σωροί οι φάκελοι…Δεκάδες δικηγόροι… Δημοσιογράφοι και παρατηρητές που προσπαθούνε να κρατήσουνε σημειώσεις. Η οικογένεια Ντινκ… Έγγραφα τα οποία διαβάζονται γρήγορα  μέσα σε ένα κλίμα ¨να τελειώνει σήμερα¨…Δύο εκτελεστές που ακόμη δεν ερευνήθηκε σωστά από ποιόν μέσα από την Στρατοχωροφυλακή κατευθύνονταν…Με κάθε έγγραφο που αποκαλύπτεται αποδεικνύεται πως το βαθύ κράτος υπήρξε συνέταιρος σε αυτή τη δολοφονία. Ο Φετχιέ Τσετίν τονίζει μια πληροφορία που περιέχεται στο βιβλίο του Νεντίμ Σενέρ : Αναφέρεται πως βεβαιώθηκε με έγγραφο πως οι αρμόδιοι της ΜΙΤ που κάλεσαν τον Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη και τον ¨προειδοποίησαν¨ το είχαν κάνει μετά από προφορική εντολή από την Διεύθυνση της ΜΙΤ. Σε αυτό το σημείο προστίθεται κάτι πολύ σημαντικό : Ανώτατο στέλεχος της ΜΙΤ, ανέφερε στο Εποπτικό Συμβούλιο της πρωθυπουργίας πως το αίτημα για ¨προειδοποίηση¨ του Χραντ Ντινκ, είχε έρθει -πάλι προφορικά- από το Γενικό Επιτελείο.

Δηλαδή η ΜΙΤ λέει πως «Αυτή η ¨προειδοποίηση¨ προς τον Χραντ Ντινκ που είχε δημοσιεύσει την είδηση για την Σαμπιχά Γκιοκτσέν, ήταν ουσιαστικά μια τροχιοδεικτική βολή που έγινε μετά από οδηγία του Γενικού Επιτελείου. Το Γενικό Επιτελείο μη αρκούμενο στην ανακοίνωση που απειλούσε τον Χραντ, είπε ¨Πάτε και μάθετε στον Χραντ την θέση του¨. Ο Φετχιέ Τσετίν δίκαια λοιπόν υπέβαλε ένα αίτημα προς το δικαστήριο : Να ερωτηθούνε η ΜΙΤ και το Γενικό Επιτελείο, αν έχουν ή όχι την αρμοδιότητα να προειδοποιούνε ή πιο ανοιχτά ¨να καλούνε και να απειλούνε έναν δημοσιογράφο¨.

………………..

Previous Article

ΕΝΤΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Next Article

ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *