Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ -ΤΜΗΜΑ 1ο

0 σχόλια Share:

270 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Σεζέρ έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την επικαιρότητα

Στην συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι NTV έδωσε τα εξής μηνύματα :

1-Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΔΩΣΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ. ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΤΟΜΩΝ, ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΕΓΙNΑΝ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ;

Είναι γνωστό στην κοινή γνώμη πως η διαμελιστική οργάνωση από τότε που άρχισε την δράση της το 1984, ανεξαρτήτως στόχων έχει προβεί σε διάφορες δράσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Οι δράσεις της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που στοχεύουν σε πολίτες, και η απόφαση της για διάδοση της βίας ευρύτερα στην χώρα αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση στην κοινή γνώμη, στο να σπάσει την αλληλεγγύη και την αντίσταση που υπάρχει στην κοινωνία στο θέμα της τρομοκρατίας, να ελαφρύνει την πίεση που ασκούνε οι δυνάμεις ασφαλείας στην ύπαιθρο και να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης στην Τουρκία. Αυτές οι δράσεις και οι επιθέσεις αντανακλούνε το αδιέξοδο και ένα αίσθημα εκδίκησης της στριμωγμένης από τις χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η εκτροπή των δράσεων της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στα κέντρα των πόλεων κατά την τελευταία περίοδο και η στοχοποίηση κυρίως των δυνάμεων επιβολής του νόμου αλλά και κάποιων δημόσιων λειτουργών, πηγάζει από το σχέδιο να καταστήσει το κράτος μας ανενεργό στην περιοχή και να παραδώσει την διαχείριση της διακυβέρνησης της στις παράνομες δομές που κατευθύνει.

Οι Τ.Ε.Δ. στα πλαίσια του νόμου 5442, λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα για βοήθεια των αρμόδιων αρχών και σε εφαρμογή της κείμενης τοποθεσίας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι Τ.Ε.Δ. δίνουν σημασία στην συνεργασία σε κάθε επίπεδο με την διοίκηση του κράτους μας και τις δυνάμεις ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται μια από κοινού αξιολόγηση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει σχετικά με την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες και με την ενημέρωση των μονάδων μας διασφαλίζεται η επείγουσα πραγματοποίηση των πρόσθετων αναγκαίων μέτρων.

 

2-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ;

Στα πλαίσια αυτά μπορούνε να υποβάλλουν αίτημα για συμβασιούχοι στρατιώτες, αυτοί που έχουν τελειώσει την θητεία τους ως στρατιώτες ή δεκανείς και έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού. Θα πρέπει να μην έχει περάσει διάστημα πάνω από τρία χρόνια ανάμεσα στην ημέρα απόλυσης τους από τον στρατό έως την ημέρα υποβολής της προαίτησης, και δεν έχουν συμπληρώσει με βάση το πιστοποιητικό γέννησης τα 26 τους χρόνια.

Οι συμβασιούχοι στρατιώτες θα απασχοληθούνε από 3 έως 8 χρόνια, θα υπηρετήσουν το πολύ μέχρι τα 29 τους χρόνια, θα μένουν στο στρατόπεδο, όλες τους οι ανάγκες θα αντιμετωπίζονται από το κράτος, ενώ στο τέλος της θητείας τους θα πάρουν καθορισμένη αποζημίωση από τον στρατό.

Σχεδιάζεται οι συμβασιούχοι στρατιώτες να απασχοληθούνε ιδιαίτερα στις μονάδες των συνόρων και στον τομέα της Επιχείρησης Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η περίοδος σχετικά με τις δραστηριότητες των συμβασιούχων στρατιωτών σχετικά με τον Σ.Ξ. άρχισαν στις 12 Ιουλίου 2011. Φέτος (2011) είχε καθοριστεί όριο 5103 ατόμων και αίτηση είχαν υποβάλει 17.827 άτομα. Χώροι δραστηριοποίησης ήταν σε 10 κέντρα δοκιμασιών και συνεντεύξεων σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη (δύο κέντρα), Σμύρνη, Άδανα, Μπαλικεσίρ, Ερζερούμ, Ελάζιγκ, Σαμψούντα και Τραπεζούντα και ολοκληρώθηκαν στις 21 Οκτωβρίου 2011.Από τα 17.827 άτομα, προσήλθαν 3.038 άτομα και εξ αυτών πέτυχαν στις δοκιμασίες και στην συνέντευξη 1.992 άτομα. Οι ιατρικές εξετάσεις ακόμη συνεχίζονται. Όπως θα φανεί το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο πίσω από τις προσδοκίες που υπήρχαν

Το προσωπικό αυτό σχεδιάζεται να αρχίσει την σχετική με την κατάρτιση του εκπαίδευση τον Νοέμβριο του 2011 και να αναλάβει καθήκοντα σε μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Για το 2012 έχει καθοριστεί να ενταχθούνε 1.659 άτομα και οι αιτήσεις έχουν αρχίσει.

Πιστεύουμε πως οι συμβασιούχοι στρατιώτες όπως και οι ειδικοί υπαξιωματικοί μας θα συμβάλουν σημαντικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων των μονάδων μας.

3-ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΊΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΟΙ Τ.Ε.Δ. ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ;

Το θέμα αυτό της επικαιρότητας, ουσιαστικά δεν είναι κάτι το καινούριο. Κατά την δεκαετία του 1990 μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας σε αρμονία με στοιχεία από τον στρατό, είχαν εκτελέσει με επιτυχία καθήκοντα ενάντια σε τρομοκράτες στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας.

Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία πως σε περίπτωση απόδοσης καθηκόντων από τις κατά τόπους αρχές, οι ειδικές μονάδες επιχειρήσεων της αστυνομίας, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα πάλι θα έχουν επιτυχίες.

Μετά από την αναστολή για κάποιο διάστημα, άρχισαν ξανά οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο και θα συνεχιστούνε κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Η έκκληση μου προς τα αξιότιμα ΜΜΕ είναι να μην προκαλούνε λάθος εντυπώσεις στην κοινή γνώμη διαστρεβλώνοντας το θέμα αυτό.

 4-ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΣΙΚ ΚΟΣΑΝΕΡ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ , ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ;

Θεωρώ πως πρόκειται για μια εσωτερική αυτοκριτική που στόχευε στο να τραβήξει την προσοχή και αφορούσε κάποια μεμονωμένα περιστατικά του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

Ήταν όμως λυπηρό ότι αυτή η αυτοκριτική του κυρίου Διοικητή επέφερε σχόλια από άτομα χωρίς γνώση και πληροφόρηση, είτε στον τύπο είτε σε άλλα επίπεδα που έθεταν υπό αμφισβήτηση την ισχύ των Τ.Ε.Δ. και προκαλούσαν διάβρωση στο ηθικό τους.

Χάρη στους αμέτρητους ήρωες, τα κατορθώματα των Τ.Ε.Δ. και τον αντιτρομοκρατικό τους αγώνα, η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να φτάσει στον τελικό της στόχο.

 5-ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΤ ΚΑΙ ΠΚΚ. ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ; ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝΕ ;

Σχετικά με το ηχητικό που φέρεται να αφορά διαπραγματεύσεις κρατικών λειτουργών με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ, έμαθα από τον τύπο. Δεν έχω γνώση σχετικά με το αληθές της είδησης, σχετικά με το που έγινε, υπό ποιες συνθήκες και το πώς διέρρευσε στον τύπο.

Καθήκον των Τ.Ε.Δ. είναι να διεξάγει τον αντιτρομοκρατικό αγώνα υπό τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Δραστηριότητες πέραν των πτυχών ασφαλείας του αντιτρομοκρατικού αγώνα αποτελούνε θέματα της εθνοσυνέλευσης και της κυβέρνησης μας. Πιστεύουμε πως για την διασφάλιση της αδιαίρετης ακεραιότητας της Τουρκικής Δημοκρατίας και του έθνους επιβάλλεται να γίνει αυτό που επιβάλλει η εκατοντάδων ετών κρατική παράδοση και ο κοινός νους. Έχει ζωτική σημασία κάθε βήμα που γίνεται να γίνεται με σεβασμό στις κοινωνικές μας ευαισθησίες και αξίες, με σεβασμό στην μνήμη των μαρτύρων και ηρώων μας και με προσοχή στο θέμα του ηθικού των δυνάμεων ασφαλείας μας που διεξάγουν τον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

6- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ;

Στις 17 Οκτωβρίου 2011 παρατάθηκε από την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση για ένα ακόμη έτος η άδεια για εκτέλεση επιχειρήσεων στο Βόρειο Ιράκ. Αυτή η αρμοδιότητα δόθηκε από την βουλή στην κυβέρνηση μας. Στα πλαίσια αυτής της απόδοσης ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψιν πολιτικές και στρατιωτικές συνθήκες, διεξάγεται η πέραν των συνόρων επιχείρηση. Από τις 17 Αυγούστου 2011 εκτελούνται έντονες επιθετικές επιχειρήσεις σε βάρος στόχων της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στο Βόρειο Ιράκ , με αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού. Επίσης από τις 20 Οκτωβρίου σε κάποιες περιοχές άρχισαν και συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές και χερσαίες πέραν των συνόρων επιχειρήσεις.

…………………

Ιστοσελίδα ASKERHABER 24-10-2011

 

Previous Article

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Next Article

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΣΟΒΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

adipiscing ultricies eleifend accumsan felis Donec fringilla tempus libero sem,