Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΜΕ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ 2.500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

No Comments Share:

TÜBİTAK : Στόχος μας να κατασκευάσουμε πύραυλο με βεληνεκές 2.500 χιλιόμετρα

Ο πρόεδρος του TÜBİTAK καθηγητής Γιουτζέλ Αλτινμπασάκ δήλωσε πως επιθυμεί μέσα σε δύο χρόνια να φτάσουν στο στόχο να κατασκευάσουν πύραυλο με βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων.

Ο Αλτινμπασάκ δήλωσε πως παραδώσαμε στις ΤΕΔ πύραυλο με βεληνεκές 500 χλμ. Αυτή την χρονιά προτιθέμεθα να ολοκληρώσουμε τον πύραυλο με βεληνεκές 1500 χιλιόμετρα. Ο Αλτινμπασάκ τόνισε πως βασικοί στόχοι είναι να βγούνε από την Τουρκία προϊόντα όπως της Google, Microsoft, και Facebook. Ο Αλτινμπασάκ είπε τα εξής :

Όχημα που εντοπίζει υπόγεια τις νάρκες

Η TÜBİTAK έχει πάνω από 300 σχέδια.Με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στο στόχο, επιλέγουμε ανάμεσα στα 400 σχέδια του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας στα οποία κατά τα δύο πρώτα στάδια τους έχει χορηγηθεί ποσό 100 χιλ. λιρών και τους χορηγούμε 500 χιλιάδες λίρες. Αναπτύξαμε μια τεχνολογία η οποία με την συνένωση τριών διαφορετικών μεθόδων εντοπίζει υπόγεια τις νάρκες, και μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να παίρνει εικόνα από δωμάτιο πίσω από τοίχο. Την τεχνολογία αυτή που καθιστά την Τουρκία ανταγωνίσιμη με όλο τον κόσμο, την παραδώσαμε πριν από μια εβδομάδα στις Τ.Ε.Δ.

Πύραυλος με βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων

Στο τελευταίο συμβούλιο Υψηλής Τεχνολογίας λήφθησαν 8 αποφάσεις. Η 9η απόφαση λήφθηκε μετά από επιθυμία του πρωθυπουργού μας Ερντογάν. Στόχος μας να παράξουμε πύραυλο που θα μπορεί να εκτοξευτεί από ξηρά και θάλασσα και θα έχει βεληνεκές 2.500 χιλιόμετρα. Ολοκληρώσαμε το σχέδιο για πύραυλο με βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και τον παραδώσαμε στις Τ.Ε.Δ. Στις δοκιμές ο πύραυλος που έπρεπε να έχει απόκλισση το πολύ 10 μέτρα, κατέστρεψε τον στόχο με απόκλιση 5 μέτρα. Μέχρι το τέλος του 2012 στόχος μας είναι να φτάσουμε το βεληνεκές του πυραύλου στα 1500 χιλιόμετρα. Ένας πύραυλος με βεληνεκές 2.500 χιλιόμετρα πλέον αποτελεί για εμάς έναν ρεαλιστικό στόχο.

Εφ. Χουριέτ 14-1-2012

Previous Article

¨Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ¨

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΤΑΤΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΗΣ ΤΕΞ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *