Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ

No Comments Share:

Οι πρώτοι πύραυλοι αέρος-αέρος της Τουρκίας

Στην έκθεση IDEF17 είδαμε τους πρώτους πυραύλους αέρος-αέρος της Τουρκίας. Τους σχεδιαστές και υπεύθυνους του σχεδίου αυτού που μόλις παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη, σχεδόν τους ανέκρινα. Φυσικά το ευχαριστήθηκαν πολύ. Αυτό που με ευχαρίστησε είναι ότι αν και πριν από 3 χρόνια σε άρθρο 4 τμημάτων που είχα γράψει με θέμα τους 56 πυραύλους αέρος-αέρος, έγραφα πως για να εμφανιστεί σε αυτή την εικόνα και η σημαία μας θα χρειαζόταν 5-10 χρόνια, τώρα βρισκόταν μπροστά μου…

Τώρα οι μηχανικοί λένε πως μέχρι το τέλος του 2019 στοχεύουν να έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές. Και φυσικά αργότερα θα αρχίσει η γραμμή παραγωγής. Όταν τους ρώτησα με τι είδους δοκιμές, μου είπαν πως θα κάνουν δοκιμές με διάφορους προσομοιωτές όπως και με drone όπως το Turna  ή και με άλλα ακόμη τα ταχύτερα που θα εισαχθούν. (τα δεύτερο τμήμα δική μου υπόθεση).

Ο πύραυλος εξωτερικά μοιάζει πολύ με τον αμερικανικό πύραυλο ΑΙΜ-120 AMRAAM, ενώ οι μηχανικοί αρνήθηκαν πως οι δύο πύραυλοι είναι αντίγραφο των αμερικανικών πυραύλων και πρόσθεσαν πως δομικά και τεχνικά είναι πολύ διαφορετικοί.

Ο πύραυλος αυτός είναι AR, δηλαδή κατευθυνόμενος με ενεργό ραντάρ. Διαθέτει φυσικά κινητήρα στερεών καυσίμων. Κλασικά διαθέτει κινητήρα που εργάζεται μόνο 5-10 δευτερόλεπτα.

H πρώτη μου ερώτηση ήταν η εξής. Οι πύραυλοι αυτοί θα μπορέσουν να είναι τόσο ανθεκτικοί όσο τα αμερικανικά προϊόντα στην αντιμετώπιση των μεθόδων διάσωσης όπως τα  ηλεκτρονικά αντίμετρα, τα τζάμερ, τα τσαφ και τα φλέρ.

Ένας πολύτιμος κατά την γνώμη μου μηχανικός μου είπε πως πιστεύουν πως όχι απλά δεν θα είναι υποδεέστεροι των AΜRAAM, αλλά θα υπερτερούν κιόλας.

…………………..
…………………..
Χακάν Κιλίτς
http://www.kokpit.aero/idef-2017-hava-hava-fuzeleri-goktug

11/5/2017

Previous Article

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ…

Next Article

ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑΝΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *