Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ F-35

No Comments Share:

Εφ. Γενί Σαφάκ 24-3-2011

Η μη απόδοση των κωδικών από τις ΗΠΑ, ανέστειλε την παραγγελία του F-35

Σημαντικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ από την σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK), σχετικά με το F-35. Καθώς το Πεντάγωνο αρνείται να δώσει τους κωδικούς πτήσης και το λογισμικό, η Τουρκία ανέστειλε την παραγγελία.

Η σύνοδος του SSİK έγινε με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ερντογάν, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και του υπουργού Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ, στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών. Στην ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ, αναφέρεται πως η άρνηση του Πενταγώνου να παράσχει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους κωδικούς πτήσης και του λογισμικού, προκάλεσε την αναστολή της παραγγελίας των 100 αεροπλάνων που προβλεπόταν. Ο Γκιονούλ ανέφερε πως « Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν δεν υπήρξε κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την παραγγελία μας. Η παραγγελία των αεροπλάνων θα επανεκτιμηθεί στην επόμενη σύνοδο του SSİK, ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις». Ο Γκιονούλ υπογράμμισε την επιθυμία που υπάρχει για την ¨κατά κάποιο τρόπο¨ πρόσβαση στο λογισμικό. Ανέφερε πως ¨διανύθηκε μεγάλη απόσταση, επιθυμούμε ακόμη περισσότερο.¨

ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΠTΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Ο Γκιονούλ εστίαζοντας στην άνοδο του κόστους του σχεδίου, ανέφερε πως θα επανεκτιμηθεί πλήρως αργότερα. Σχετικά με την αγορά 109 ελικοπτέρων γενικής χρήσης για τις ανάγκες των ΤΕΔ ο Γκιονούλ είπε πως δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στον διαγωνισμό, καθώς υπήρξε κάποια προσέγγιση στο θέμα της τιμής, αλλά όχι η επιθυμητή. Ο Βετζντί Γκιονούλ είπε πως θα υπάρξει οριστικό αποτέλεσμα μέσα σε ένα μήνα. Από την άλλη ο Γκιονούλ, αναφερόμενος στην αγορά 10 αεροπλάνων Α400Μ για τις μεταφορές του στρατού, στην παραγωγή των οποίων θα έχει ρόλο και η Τουρκία, είπε πως θα πληρωθούνε έξτρα 111 εκ. ευρώ.

Previous Article

Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΑΣ

Next Article

ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

  1. Χμμμ… ναζάκια κάνουν οι τουρκαλάδες, κατι θα έχουν πάλι στο νού τους…

  2. Χμμμ… ναζάκια κάνουν οι τουρκαλάδες, κατι θα έχουν πάλι στο νού τους…

  3. Χμμμ… ναζάκια κάνουν οι τουρκαλάδες, κατι θα έχουν πάλι στο νού τους…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *