Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

No Comments Share:

Πάλι θάνατοι στο στρατόπεδο !

Λέγεται πως ο καταγόμενος από το Μπάτμαν 21 ετών στρατιώτης Απτνουραχμάν Τσιφτσί που υπηρετούσε την θητεία του στην διοίκηση Στρατοχωροφυλακής της επαρχίας Χάσκιοϊ του νομού Μους και ο 20 ετών Μασούμ Αντλίγκ που υπηρετούσε την θητεία του στην κωμόπολη Νταμάλ του νομού Αρνταχάν, αυτοκτόνησαν μέσα στις μονάδες τους.

Κραυγές θρήνου στα κουρδικά

Ο καταγόμενος από το Μπάτμαν 21 ετών στρατιώτης Αμπντουραχμάν Τσιφτσί που υπηρετούσε τον 11ο μήνα της θητείας του στην διοίκηση Στρατοχωροφυλακής της επαρχίας Χάσκιοϊ του νομού Μους, χτες κατά τις μεσημεριανές ώρες λέγεται πως ευρισκόμενος έξω από την αυλή του φυλακίου ακούμπησε το όπλο του στο πηγούνι και αυτοκτόνησε. Η σωρός του σήμερα μεταφέρθηκε στο Μπάτμαν όπου και αποδόθηκε στο χώμα με στρατιωτική τελετή, την ώρα που ο μεγάλος του αδερφός ο δάσκαλος Εσρέφ, ο πατέρας του ο Ζουμπείρ Τσιφτσί και οι άλλοι συγγενείς θρηνούσαν στα κουρδικά.

………..

Στην προσφυγή που έκανε η οικογένεια στην εισαγγελία, μεταξύ άλλων αναφέρει πως ¨ Ο Αμπντουρραχάν που ήθελε 3,5 μήνες και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ζητάμε το περιστατικό αυτό να ψαχτεί προς κάθε κατεύθυνση¨.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Ανακοινώθηκε στην οικογένεια του Μασούμ Ατλίγ που υπηρετούσε την θητεία του σε τάγμα πεζικού στην κωμόπολη Νταμάλ του νομού Αρνταχάν, πως ο γιός τους αυτοκτόνησε. Όταν ο πατέρας 6 παιδιών Μιρζά Αντλίγ έμαθε για τον θάνατο του γιού του, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Σαμπαχαττίν Αντλίγ θείος του θύματος που μετά από την εκπαίδευση του στο Κέντρο Εκπαίδευσης πεζικού στο Τεμέλτεπέ της Σεβάστειας είχε μετατεθεί στην μονάδα ειδικότητας στο Νταμάλ, ζητά να ερευνηθεί το περιστατικό προς κάθε κατεύθυνση και λέει : ¨Υπάρχει ένα περιστατικό αμφίβολης αυτοκτονίας. Ο ανιψιός μου μετά από το κέντρο εκπαίδευσης είχε πάρει 10 μέρες άδεια και είχε έρθει στις 23 Φεβρουαρίου στο Μπάτμαν. Το μόνο που μου είπε είναι πως έπαθε μηνίσκο στο κέντρο εκπαίδευσης. Μίλησα μαζί του πριν δύο μέρες στο τηλέφωνο. Το ηθικό του ήταν ακέραιο. Προκαλεί σκέψεις το γεγονός ότι έδωσαν όπλο και σφαίρες σε στρατιώτη 10 ημερών. Πιστεύουμε πως πρόκειται για έναν ύποπτο θάνατο. Ενημερωθήκαμε πως το γεγονός έγινε σε απόσταση 20 μέτρων από την σκοπιά. Δεν έχουμε στα χέρια μας ακόμη την νεκροψία. Έχουμε αμφιβολίες για αυτόν τον θάνατο.

Φράση στην αναμνηστική φωτογραφία

Σε αναμνηστική φωτογραφία που τράβηξε ο Μασούμ Αντλίγ έγραψε ο ίδιο την εξής φράση : ¨ Με φωτογράφησαν στα βουνά, με ονόμασαν συνοριακό. Και σου στέλνουν την φωτογραφία μου, μήπως μια μέρα δεν γυρίσω πίσω¨.

Η σωρός του Μασούμ Αντλίγ θα παραληφθεί από την Τραπεζούντα, όπου εστάλη για νεκροψία και αύριο θα ταφεί στο νεκροταφείο Άσρι του Μπάτμαν.

Εφ. Μπιργκιούν 7/3/2013

Previous Article

ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Next Article

ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *