Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΕΧΕΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε το ¨μεγάλο αυτί¨ της ΜΙΤ

Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε το επίκεντρο των συζητήσεων κατά τον τελευταίο καιρό, η νέα βάση υποκλοπών της ΜΙΤ

Εντύπωση προκαλεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Πολέμου (GES Komutanlığı) με την μεγάλη τεχνολογική υποδομή και τις ικανότητες της, η οποία κατά την εποχή του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου ως ¨Φρουρά Σημαίας¨ ασκούσε όλες τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Η GES πλέον εργάζεται εντός της μονάδας Ηλεκτρονικών και Τεχνικών Πληροφοριών (ETI) της ΜΙΤ

Με εντολή του πρωθυπουργού Ερντογάν από 1/1/2012 η πλέον σημαντική μονάδα πληροφοριών της Τουρκίας η GES, πέρασε από το Γενικό Επιτελείο στην ΜΙΤ, και μάλιστα η GES στην βάση της ΜΙΤ στον Τσεσμέ προστατεύεται πλέον όπως και οι άλλες μονάδες της ΜΙΤ από τους Bordo Bereli (ειδικές δυνάμεις του Γενικού Επιτελείου).

Σύμφωνα με την είδηση της SON.TV, η κεντρική βάση που θα βρίσκεται στο Γκιόλμπασι της Άγκυρας, θα ονομάζεται πλέον ως Διέυθυνση Ηλεκτρονικών Συστημάτων Γκιόλμπασι.

Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τις μονάδες GES της ΜΙΤ που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα μέρη της Τουρκίας, θα μεταδίδονται για αξιολόγηση απευθείας σε μονάδα της υπηρεσίας που βρίσκεται στο Γενιμαχαλέ και υπάγεται απευθείας στον Χακάν Φιντάν.

Το GES επονομαζόμενο και ως ¨Μεγάλο Αυτί¨ ή ¨Τουρκικό Έχελον¨, αποτελείται από δορυφορικά και χερσαία συστήματα τα οποία που έχουν δυνατότητα παρακολούθησης και υποκλοπής σε Βαλκάνια, Καύκασο και Μέση Ανατολή, και περιλαμβάνει 13 βάσεις στο σύνολο της Τουρκίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ

Το SON.TV φωτογράφισε την πολύ καλά φυλασσόμενη βάση στην οποία είναι εγκατεστημένο το GES στις ακτές του Αιγαίου. Η διοίκηση GES βρίσκεται σε περίβλεπτο λόφο του Τσεσμέ στο χωριό Όβατζικ, απέναντι από την νήσο Χίο της Ελλάδας.

Τα στρογγυλού τύπου ραντάρ που χρησιμοποιούνται στην μονάδα εκεί μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (National Security Agency). Οι συσκευές αυτές μπορούν να κάνουν ποιοτικές υποκλοπές και να παρακολουθήσουν και να πάρουν εικόνες μέσω δορυφόρου

Παράλληλα με στην μονάδα του GES στον Τσεσμέ, υπάρχουν πολλές ιδιαίτερες κεραίες διαφόρων διαμέτρων και χαρακτηριστικών. Μια εκ των κεραιών είναι εγκατεστημένη σε απόσταση 5 χλμ από την μονάδα και στο επίπεδο της θάλασσας.

Χάρης σε αυτήν την κεραία μπορούν και υποκλέπτονται εκτός από τις επικοινωνίες εδάφους και οι ασύρματες επικοινωνίες που χρησιμοποιούν τα υποβρύχια. Οι ήχοι και οι εικόνες που λαμβάνονται μεταδίδονται στην μονάδα που βρίσκεται στο Όβατζικ. Οι πληροφορίες από εκεί μεταβιβάζονται στην μονάδα GES στο Γκιόλμπασι της Άγκυρας και από εκεί στο αρχηγείο της ΜΙΤ στην περιοχή Γενιμαχαλλέ της Άγκυρας.

Όλες οι πληροφορίες που μεταβιβάζονται από τους συνολικά 13 σταθμούς GES – οι τοποθεσίες των οποίων κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό- αξιολογούνται κατά τον ίδιο τρόπο.

Μετά από την παράδοση των συσκευών υποκλοπής και παρακολούθησης της GES στην ΜΙΤ, οι συσκευές αυτές επανελέγχθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν.

Με την ανανέωση αυτή εμποδίστηκε πια το γεγονός διαφορετικές μονάδες να παρακολουθούν τον ίδιο στόχο. Στο νέο σύστημα η απόκτηση των δεδομένων, η λειτουργία τους και η αξιολόγηση τους γίνεται από ένα χέρι, και έτσι πετυχαίνεται πιο αποτελεσματική κοινοποίηση πληροφοριών.

Με αυτό τον τρόπο παρεμποδίζονται και οι παράνομες υποκλοπές, και ασκούνται καλύτερα και οι αντικατασκοπικές δραστηριότητες ενάντια στις υπηρεσίες πληροφοριών των άλλων χωρών.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μετά από την παράδοση του ¨μεγάλου αυτιού¨ στην ΜΙΤ, ειδικοί τεχνικοί ερεύνησαν την μονάδα GES που βρίσκεται στην Διεύθυνση Αιγαίου της ΜΙΤ στον Τσεσμέ. Εξέτασαν την τεχνική υποδομή και τα υλικά και μετέφεραν με αναφορά στην Άγκυρα τις ελλείψεις που εντόπισαν.

Η πινακίδα που έγραφε στην είσοδο το όνομα της μονάδας σβήστηκε. Τα στρατιωτικά οχήματα απομακρύνθηκαν. Την θέση των στρατιωτών που υπηρετούσαν στις σκοπιές πήραν ειδικά εκπαιδευμένοι (Bordo Bereli) στρατιώτες. Στην μονάδα τοποθετήθηκαν άτομα που εκτός από αγγλικά, άλλοι μιλάνε ελληνικά, ιταλικά και άλλοι κυπριακά.

Η Διεύθυνση GES όταν ήταν ενταγμένη σαν Διεύθυνση Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (MEBS) στο Γενικό Επιτελείο, ήταν μια μονάδα επιπέδου ταξιαρχίας. Ιδρύθηκε την εποχή του ψυχρού πολέμου από τις ΗΠΑ με σκοπό την περισυλλογή πληροφοριών ενάντια στην EΣΣΔ.

Μετά από την άρνηση στις 1/3/2003 της κυβέρνησης να επιτρέψει στις ΗΠΑ να μπούνε στα ιρακινά εδάφη μέσω Τουρκίας, στα πλαίσια της δεύτερης τροπολογίας η Διεύθυνση GES ανέλαβε τότε σημαντικά καθήκοντα. Μεταξύ αυτών των καθηκόντων ήταν η ηλεκτρονική συσκότιση στο βόρειο τμήμα του Ιράκ κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, όπως και η ηλεκτρονική κατάδειξη των στόχων προς τα αμερικάνικά αεροπλάνα. Το GES δύναται μέσω δορυφόρου να φωτογραφήσει και να εντοπίσει μέρη.

 Sondakika.com 5/2/2013

Previous Article

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Next Article

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *