Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΦΙΛΩΝ-ΕΧΘΡΩΝ

No Comments Share:

Σημαντικό εθνικό σύστημα από την Aselsan

Επανάσταση στα μαχητικά αεροπλάνα !

Μια από τις πλέον προηγμένες αμυντικές βιομηχανίες η Aselsan, μετά από εργασίες που διήρκεσαν 7 έτη, ανέπτυξε ένα εθνικό ¨Σύστημα αναγνώρισης φίλων και εχθρών¨ που μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα αεράμυνας, σε μαχητικά αεροπλάνα, σε ελικόπτερα και σε πλοία, για να μπορούν να αναγνωριστούν.

Το εθνικό αυτό σύστημα αναγνώρισης φίλων και εχθρών με την επωνυμία Milli IFF (Identification Friend and Foe) Mod 5/S”, αναπτύχθηκε πλήρως με εγχώριες δυνατότητες από την Aselsan και παραδόθηκε στις Τ.Ε.Δ. Το σύστημα εντάχθηκε σε F-4 και σε ραντάρ συστημάτων αεράμυνας, δοκιμάστηκε και πήρε άριστα από τους ειδικούς. Το σύστημα που θα διασφαλίζει την αναγνώριση όλων των στοιχείων του τουρκικού στρατού, αναπτύχθηκε μέσα σε 7 χρόνια.

Η τελετή παράδοσης του συστήματος Milli IFF Mod 5/S, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αselsan στο Ματζούνκιοϊ. Στην τελετή ήταν πολλοί καλεσμένοι από τις Τ.Ε.Δ. από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και από το TÜBİTAK.

O Γενικός Διευθυντής της Aselsan Τζεγκίζ Εργκενεμάν ενημερώνοντας σχετικά με το σχέδιο τον ανταποκριτή του ΑΑ, υπενθύμισε πως στις 6/12/2006 η Aselsan υπέγραψε συμφωνία με τo υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας ενός ¨Συστήματος αναγνώρισης Φίλων –Εχθρών¨.

Ο Εργκενεμάν ανέφερε πως η Διοίκηση της 1ης Αεροπορικής Βάσης Προμήθειας και Συντήρησης μετείχε στην ενσωμάτωση του συστήματος στο αεροσκάφος F4/E-2020, η εταιρία NETAŞ στον σχεδιασμό του, ενώ η συναρμογή αυτού του συστήματος με την κρυπτογράφηση και οι δοκιμές έγιναν από TÜBİTAK-BİLGEM

Ο Εργκενεμάν είπε πως παγκοσμίως μόνο 7 χώρες διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης εχθρών-φίλων.

Ο Εργκενεμάν είπε πως η ανάπτυξη των πρωτοτύπων ¨ερευνητή και απαντητή¨ καθώς και η ενσωμάτωση τους στις σχετικές πλατφόρμες και οι δοκιμές, τελείωσαν όλα με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2012

……………..

Askerhaber 28/2/2013

Previous Article

ΔΑΚΡΥΣΕ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ Ο ΙΟΡΔΑΝΟΣ !

Next Article

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΙΡΙΑΛ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *