Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ SUPER COBRA ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

0 σχόλια Share:

Έρχονται τα ελικόπτερα ”Super Cobra”

Το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε την πώληση στην Τουρκία τριών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-1W ”Super Cobra” που είναι καταχωρημένα στους Αμερικανούς πεζοναύτες.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ενημερώσει επίσημα σχετικά με την πώληση το κογκρέσο στις 28 Οκτωβρίου.

Με βάση την νομοθεσία η πώληση όπλων σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ εγκρίνεται αυτόματα 15 μέρες μετά την επίσημη ενημέρωση του κογκρέσου σε περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα δεν περάσει κάποια πρόταση σχετικά με την παρεμπόδιση της πώλησης.

Το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που αφορούσε την πώληση στην Τουρκία του στρατιωτικού εξοπλισμού –μεταξύ των οποίων και τα ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα- αξίας 115 εκ.$ έληξε το Σαββατοκύριακο και καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κάποια πρόταση ενάντια στην πώληση, θεωρείται πως η πώληση εγκρίθηκε από το κογκρέσο.

Τώρα προβλέπεται πως μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής διαδικασίας τα ελικόπτερα εντός μερικών μηνών θα παραδοθούνε στην Τουρκία.

Στις αρχές του μήνα ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τους Έλιοτ Ένγκελ και Σέλεϊ Μπέρκλεϊ παρουσίασαν ένα ¨κοινό σχέδιο ψηφίσματος¨ ώστε να εμποδίσουν την πώληση αλλά καθώς πέρασαν οι 15 μέρες οι προσπάθειες τους δεν έφεραν αποτέλεσμα.

CNNTURK 14-11-2011

Previous Article

¨ΝΟΜΙΣΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑ¨

Next Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *