Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 14-4-2011

Μπουγιουκανίτ : Η υπόθεση Βαριοπούλα εμποδίζει την λειτουργία των Τ.Ε.Δ.

O τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Μπουγιουκανίτ, μίλησε σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Τ.Ε.Δ. για την υπόθεση Βαριοπούλα η οποία δημιούργησε μια πολεμική ανάμεσα στον στρατό και στην κυβέρνηση : Προφανώς έχουν κάποια ευαισθησία και την έκαναν την ανακοίνωση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– O τέως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου συνταξιούχος στρατηγός Γιασάρ Μπουγιουκανίτ, μετά από συνέδριο στο οποίο μετείχε στο πανεπιστήμιο Μπεϊκέντ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση που έκαναν οι Τ.Ε.Δ. σχετικά με την ¨Βαριοπούλα¨, ανέφερε πως είναι ένας συνταξιούχος στρατιωτικός και πως δεν δικαιούται να πει οτιδήποτε για εξ ονόματος του Γενικού Επιτελείου. Ο Μπουγιουκανίτ είπε : ¨Αυτό το δικαίωμα το έχει το Γενικό Επιτελείο. Εγώ παρακολουθώ. Προφανώς έχουν κάποια ευαισθησία και την έκαναν την ανακοίνωση. Διότι κρατούνται πολλοί υπηρετούντες στρατιωτικοί. Αυτό φυσικά αποτελεί εμπόδιο στα ατομικά τους δικαιώματα, εμποδίζει την προαγωγή τους, και επηρεάζει αριθμητικά-αρνητικά την λειτουργία των Τ.Ε.Δ. Φυσικά και θα θέσουν την ευαισθησία τους. Και δεν το βλέπω αυτό ως μια συμπεριφορά πέραν του νόμου. Αυτό άλλωστε το τόνισαν.¨

………….

Όταν ρωτήθηκε ¨Γενικά πως βλέπετε την δίκη για την υπόθεση Βαριοπούλα ;¨, απάντησε πως «Μακάρι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και όλα να μπούνε στη θέση τους. Αυτό είναι το μόνο σχόλιο μου». Ερωτηθείς για την επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και των άλλων Διοικητών στις στρατιωτικές φυλακές Χασντάλ, απάντησε λέγοντας πως «Σκεφθείτε ότι κάποιος που είναι υπό τις διαταγές σας είναι στην Χασντάλ. Δεν υπάρχει κάτι πιο φυσικό από το να πάτε και να τον επισκεφτείτε. Απολύτως σωστό κατά τη γνώμη μου» .

Previous Article

¨ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ¨

Next Article

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *