Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΤ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΒΟΜΒΩΝ

No Comments Share:

H 60 ετών βόμβα έγινε έξυπνη βόμβα

Με το ¨ιπτάμενο κιτ κατεύθυνσης¨ βόμβες οι οποίες έπεφταν με πτώση από το αεροπλάνο, πλέον πηγαίνουν στον στόχο τους πετώντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τοθετήθηκε το συγκεκριμένο κιτ σε βόμβα 500 κιλών ΜΚ-83 που παρήχθη την δεκαετία του 1950, και χτυπήθηκε με επιτυχία στόχος σε απόσταση 100 χλμ. Με αυτό τον τρόπο βόμβες οι οποίες είναι καταχωρημλενες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, με ένα ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, μετατρέπονται σε έξυπνες.

ΧΤΥΠΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ

Το ¨ιπτάμενο κιτ κατεύθυνσης¨ το ποθετείται σε βόμβες 250 και 500 κιλών και χάρη στα πτερύγια η βόμβα πετά και χτυπά το σημείο-στόχο.

Με αυτό τον τρόπο αποκτάται η ικανότητα για ακριβές χτύπημα από μακριά και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Αυτό λοιπόν διασφαλίζει την εκ μέρους των αεροπλάνων εκτέλεση των καθηκόντων τους, με παλιού τύπου βόμβες και χωρίς να πλησιάσουν σε επικίνδυνη περιοχή.

Υπέυθυνοι του Ινστιτούτου Έρευνας κι Ανάπτυξης Αμυντικής Βιομηχανίας του TÜBİTAK, δήλωσαν πως τα πτερύγια τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε παλιού τύπου βόμβες, αυτή την στιγμή είναι σε χρήση. Έγινε γνωστό πως μηχανικοί του TÜBİTAK SAGE συνεχίζουν τις εργασίες τους για τοποθέτηση ¨κεφαλής ανίχνευσης λέιζερ¨. Με την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών οι παλιού τύπου βόμβες θα δύνανται να χτυπήσουν και κινούμενους στόχους.

Eφ. Χουριέτ 20/5/2013

Previous Article

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΙΛΛΕΤ

Next Article

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *