TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

0 σχόλια Share:

 Εφ. Ταράφ 15-2-2011

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει τα έγγραφα που αποτέλεσαν τον λόγο για τον οποίο το δικαστήριο αποφάσισε την σύλληψη 163 αξιωματικών, μεταξύ των οποίων και 29 ανώτατοι.

Το 10ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης στην απόφαση σύλληψης για τους 163 εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βαριοπούλα κάνει λόγο για ¨ ύπαρξη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ενοχή¨. Η εφημερίδα Ταράφ έφτασε στα έγγραφα αυτά που προκάλεσαν τις συλλήψεις των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι Ιμπραίμ Φιρτινά, Οζντέν Ορνέκ, και Τσετίν Ντογάν.

Τα έγγραφα τα οποία έφεραν νέα στοιχεία στην επιφάνεια, κατασχέθηκαν κατά την έρευνα που έγινε στις 6-12-2010 στο αρχηγείο του στόλου στο Γκόλτζουκ, στα πλαίσια έρευνας σχετικής με εκβιασμό και κατασκοπία. Τα έγγραφα τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το πάτωμα σε ένα δωμάτιο μονάδας με επικεφαλής τον ταγματάρχη πληροφοριών Κεμαλετίν Γιακάρ, αφού ταξινομήθηκαν σε 43 φακέλους, στάλθηκαν στο 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε μετά την εξέταση των νέων αυτών στοιχείων. Να οι λεπτομέρειες από αυτά τα έγγραφα…

Ειδική οδηγία από τον Φιρτινά

Στο χαρακτηρισμένο ως ¨άκρως απόρρητο¨ έγγραφο με τίτλο ¨Ειδική οδηγία¨ που έστειλε το 2003, ο διοικητής των στρατιωτικών σχολών στρατηγός Ιμπραίμ Φιρτινά προς τον αντιστράτηγο της αεροπορίας Κορτζάν Πουλατσού μετά την άνοδο στην εξουσία του ΑΚΠ κατά το 2002, αναφέρει πως ¨οπισθοδρομικά στοιχεία¨ έχουν αυξήσει την ισχύ τους και πως ¨στοχεύουν στην δημιουργία ενός συστήματος διακυβέρνησης βασισμένου στην θρησκεία¨.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούνε για πραγματοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης Βαριοπούλα παρατίθενται ως εξής :

¨Σημαντικά είναι τα καθήκοντα που αναλογούνε στις Τ.Ε.Δ. για την διαιώνιση της ιδρυθείσης από τον Ατατούρκ δημοκρατίας μας. Στα πλαίσια αυτών των καθηκόντων η Διοίκηση της Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας θα εκτελέσει τα καθήκοντα που της έχουν αποδώσει.

Η απόφαση έκτακτης κατάστασης πρέπει οπωσδήποτε να εγκριθεί από την βουλή. Η έγκριση θα ληφθεί μόνο μέσω πίεσης. Για το σκοπό αυτό :

Θα ετοιμαστεί στην Διοίκηση της Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας, και σε επίπεδο διοίκησης ένα σχέδιο δράσης.

Το σχέδιο που θα ετοιμαστεί θα στηριχτεί στην αύξηση των πτήσεων και της έντασης στο Αιγαίο.

Θα εξουσιοδοτηθεί η 134η Διοίκηση η οποία στα πλαίσια των καθηκόντων της θα εκτελέσει καθήκοντα με σκοπό την διασφάλιση πίεσης στη βουλή και τη στήριξη από την κοινή γνώμη.

Μετά την έγκριση της έκτακτης κατάστασης, παρακαλώ για την στήριξη της 1ης Στρατιάς στα καθήκοντα που θα εκτελέσει.¨

Στην απάντηση που έστειλε ο στρατηγός της αεροπορίας Κορτζάν Πουλατσού αναφέρεται πως έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για την πραγματοποίηση του Αεροπορικού Σχεδίου Δράσης Oraj.

Εντολή από τον Οζντέν Ορνέκ

Σε έγγραφο της 21-2-2003 που ετοίμασε ο τότε Διοικητής Στόλου Οζντέν Ορνέκ, περιγράφονται με λεπτομέρειες αυτά που θα γίνουν μετά την κήρυξη έκτακτης κατάστασης. Στο έγγραφο στην κορυφή του οποίου υπάρχει το ¨άκρως απόρρητο¨, επιζητείται να γίνουν τα ακόλουθα για το πραξικόπημα :

Να δημιουργηθεί λίστα προσωπικού εκ των υποστηρικτών που θα αναλάβουν πόστα δημόσιας διοίκησης μετά την κήρυξη της έκτακτης κατάστασης.

Να εντοπιστούνε αυτοί που θα αποβληθούνε ή θα μετατεθούνε μέσα στις Τ.Ε.Δ.

Να ετοιμαστούνε τα απαραίτητα σχέδια με σκοπό την διαμόρφωση εθνικής συναίνεσης στο σύνολο της χώρας.

Μέτρα ακόμη και ενάντια στις λεηλασίες

Στο έγγραφο που ετοίμασε ο επιτελικός συνταγματάρχης της αεροπορίας Γιαλτσίν Εργκιούλ με τίτλο ¨Έλεγχος και εποπτεία των μεγάλων εμπορικών κέντρων¨ περιγράφονται τα μέτρα που θα ληφθούνε μετά την κήρυξη έκτακτης κατάστασης για να προφυλαχθούνε από πιθανές λεηλασίες τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Κωνσταντινούπολη, στην Προύσα, στο Μπαλίκεσίρ, στην Μπαντίρμα και στην Γιάλοβα.

Previous Article

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Next Article

ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *