Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

No Comments Share:

Βαριοπούλα και στις ποινές…Καμμία απελευθέρωση

Η 2 ετών και 8 μηνών δικαστική διαδικασία στο 10ο κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης τελείωσε. Το δικαστήριο παρά το ότι για όλους τους κατηγορουμένους η ποινή που αντιμετώπιζαν ήταν από 15 έως 20 χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της ελλιπούς απόπειρας, στους Ιμπραήμ Φιρτινά, Οζντέν Ορνέκ και Τσετίν Ντογάν επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Οι ποινές μειώθηκαν στα 20 χρόνια.

21 μήνες μετά από την έναρξη της δίκης για την υπόθεση Βαριοπούλα, βγήκε απόφαση για αυτή την δίκη που αφορούσε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και είχε 365 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 250 ήταν κρατούμενοι.

Το 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης επέβαλε στους Νο 1 κατηγορούμενους στρατηγό-διοικητή της 1ης Στρατιάς Τσετίν Ντογάν, στον πρώην Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας συνταξιούχο Ιμπραήμ Φιρτινά και στον αντιναύαρχο πρώην διοικητή ΓΕΝ Οζντέν Ορνέκ την ποινή των ισοβίων.

Στις 14.16 η σύνθεση του δικαστηρίου διέκοψε για να λάβει απόφαση και εισήλθε στο δικαστήριο στις 17.31. Πριν την ανάγνωση της απόφασης η στρατοχωροφυλακή προειδοποίησε τους θεατές της δίκης να παραμείνουν σιωπηλοί κατά την ανάγνωση της απόφασης. Πριν να μπει η σύνθεση στην αίθουσα 70 άτομα της στρατοχωροφυλακής μπήκαν ως μέτρο ασφαλείας ανάμεσα στους κατηγορουμένους και ανάμεσα στους κατηγορουμένους και τους δικαστές.

………………

 Εφ. Χουριέτ 22/9/2012

Previous Article

ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.