Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕ ΕΝΑ ¨ΣΠΡΩΞΙΜΟ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ…

No Comments Share:

Ο διοικητής τον ¨έσπρωξε¨ κι έμεινε ανάπηρος

Στρατιώτης που δάρθηκε από τον διοικητή του στην διάρκεια της θητείας του, έμεινε ανάπηρος. Στον διοικητή αυτόν που είπε πως ¨μόνο τον έσπρωξα¨ επιβλήθηκε πρόστιμο 1500 λίρες και αυτό σε 24 δόσεις…

 Ο Ορχάν Αμπραβτζί έκανε δύο εγχειρήσεις χωρίς να βελτιωθεί και επίσης δεν μπορεί να βρει και δουλειά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο στρατιώτης Ορχάν Αμπραβτζί υπηρετώντας την θητεία του στο Ερζιντζάν δάρθηκε πολύ σκληρά από τον διοικητή του λόχου του τον υπαξιωματικό Μεχμέτ Ερσόι. Από τον ξυλοδαρμό που υπέστη μεταφέρθηκε άρον άρον στο GATA με κάταγμα στην λεκάνη, όπου και του έκαναν δύο εγχειρίσεις. Γλυτώνοντας τελικά τον θάνατο, του δόθηκε από το GATA ιατρική αναφορά που έλεγε πως ¨δεν είναι κατάλληλος για τον στρατό¨. Ο υπαξιωματικός Ερσόι που έδειρε τον Αμπραβτζί στο δικαστήριο είπε πως ¨μπορεί αυτοί που είδαν από μακριά να νόμισαν πως τον έδειρα. Τον Ορχάν απλά τον έσπρωξα με μια λεπτή ράβδο¨. Το στρατοδικείο τον καταδίκασε να πληρώσει πρόστιμο 1500 λιρών και αυτό σε 24 δόσεις.

Τα γεγονότα με βάση τον φάκελο της υπόθεσης που εκδικάστηκε στο στρατοδικείο της 3ης Στρατιάς στο Ερζιντζάν εξελίχθηκαν ως εξής :

Ο στρατιώτης εξάμηνης θητείας ευρισκόμενος στο Κέντρο Εκπαίδευσης στις 5-11-2009, άφησε την γυμναστική που έκανε ο λόχος του και πήγε δίπλα στον υπαξιωματικό Μεχμέτ Ερσόι. Του είπε πως του πονάει το πόδι και ότι δυσκολεύεται να το πατήσει. Ο υπαξιωματικός Ερσόι του είπε πως δεν τον πιστεύει και του ζήτησε να συνεχίσει το τρέξιμο. Ο Αμπραβτζί για λίγο ακόμη υπάκουσε στην διαταγή ¨τρέχα¨ και μετά μη αντέχοντας άλλο σωριάστηκε κάτω. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο ιατρείο. Η διαδικασία στο τέλος της οποίας ο Αμπραβτζί έμεινε ανάπηρος άρχισε όταν από τις ακτίνες που έβγαλαν στο ιατρείο διαπιστώθηκε πως ο πόνος του δεν προερχόταν από εξάρθρωση.

 Πρώτα ξύλο και μετά σκοπιά !

Ο υπαξιωματικός Ερσόι φώναξε πως ¨ Στις ακτίνες δεν υπάρχει τίποτε¨, τον κλείδωσε στο δωμάτιο και τον έδειρε. Μάλιστα χωρίς να αρκεστεί σε αυτό, έβαλε κάτω τον στρατιώτη – που τα χείλη του είχαν σκάσει από το ξύλο- και πάτησε πάνω στο ισχίο του. Την επομένη μέρα τον έβαλαν για σκοπιά 9.30-11.30. Μη μπορώντας να πάει στην σκοπιά αυτή τη φορά κλήθηκε στο δωμάτιο του υπολοχαγού Σουλεϊμάν Σαχίν και τα χτυπήματα συνεχίστηκαν και εκεί. Το περιστατικό όμως το οποίο προκάλεσε την αναπηρία του Αμπραβτζί έγινε στις 7-11-2009. Εκείνη τη μέρα ο υπαξιωματικός Ερσόι συνάντησε στην αυλή του στρατοπέδου τον στρατιώτη και χωρίς λόγο άρχισε να τον δέρνει. Ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε με ξύλο πλάτους 4 εκ. στην πλάτη και στο ισχίο. Ο Αμπραβτζί πλέον έφτασε να μην μπορεί να σηκωθεί από το ξύλο και οι φίλοι του ενημέρωσαν την οικογένεια του. Την επομένη μέρα ήρθαν οι γονείς του και υπέβαλαν μήνυση ενάντια στον υπαξιωματικό Ερσόι και τον υπολοχαγό Σαχίν. Μετά το περιστατικό διαπιστώθηκε κάταγμα στο ισχίο του Αμπραβτζί, και εγχειρίστηκε δύο φορές, στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ερζιντζάν και στo GATA.

Στο δικαστήριο που έγινε στο στρατοδικείο της 3ης Στρατιάς ο υπαξιωματικός Ερσόι δήλωσε : ¨Μπορεί αυτοί που είδαν από μακριά να νόμισαν πως τον έδειρα. Τον Ορχάν απλά τον έσπρωξα με μια λεπτή ράβδο¨. Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον υπολοχαγό Σαχίν και τιμώρησε σε 3 μήνες φυλάκιση τον Ερσόι. Ακολούθως μετέτρεψε αυτή την ποινή σε χρηματικό πρόστιμο 1500 λιρών. Αποφασίστηκε μάλιστα αυτό το πρόστιμο να καταβληθεί σε 24 δόσεις. Η οικογένεια του Αμπραβτζί μετέφερε την υπόθεση στο Ανώτατο Στρατιωτικό Δικαστήριο, διότι παρά την αναφορά του GATA για τις βαριές συνέπειες που θα είχε το σακάτεμα του παιδιού τους, το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε την ελάχιστη ποινή.

Ζει με βίδες

Η οικογένεια του 23χρονου Αμπραβτζί ο οποίος 2 χρόνια τώρα με ψυχολογικά προβλήματα δεν μπορεί να βρει δουλειά, στην επιστολή που έστειλαν στην ιστοσελίδα www.askerhaklari.com εξανίστανται και αναφέρουν : ¨Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ανώτατο Στρατιωτικό Δικαστήριο. Οι πόνοι του Ορχάν συνεχώς υποτροπιάζουν. Ζει με βίδες στο ισχίο. Στο GATA δεν μας δίνουν ραντεβού. Τα χάσαμε , δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Μα τόσο φτηνή και ασήμαντη είναι η ζωή ενός νέου ανθρώπου ;¨.

Εφ. Ραντικάλ 4-1-2012

Previous Article

ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ F-35

Next Article

139 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *