Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

No Comments Share:

¨ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ¨

Τον Δεκέμβριο λήγει η διορία που έδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Τουρκία για να περάσει νόμο σχετικά με το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης. Το μέλος του ΑΚΠ Τσαβούσογλου προειδοποιεί : Υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη και να αποβληθεί από την υποψηφιότητα.

Ο βουλευτής Αττάλειας του ΑΚΠ Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί σχετικά με το ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτε σχετικά με το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης παρά την διορία που έδωσε η Επιτροπή των Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέχρι τον Δεκέμβριο : ¨Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει μια άμεση κύρωση αλλά υπάρχει ακόμη και η αποβολή από την υποψηφιότητα.

Η Επιτροπή Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την σύνοδο της τον Σεπτέμβριο στην αναφορά που ετοίμασε μετά την μήνυση που υπέβαλλε και κέρδισε ενάντια στην Τουρκία ο αντιρρησίας συνείδησης Μουράτ Ουλκέ, ζητούσε από την Τουρκία να ψηφίσει μέχρι τον Δεκέμβριο νόμο σχετικά με τα δικαιώματα των αντιρρησιών συνείδησης.

………………

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε σχετικά πως ¨Η Επιτροπή των Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ελέγχει εάν εφαρμόζονται ή όχι οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Αν περάσει η διορία ασκείται πίεση. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει μια άμεση κύρωση αλλά υπάρχει ακόμη και η αποβολή από την υποψηφιότητα.¨

Το ΕΔΑΔ το 2006 δικαίωσε τον Ουλκέ σχετικά με το δικαίωμα του να δηλώσει αντιρρησίας συνείδησης και καταδίκασε την Τουρκία να πληρώσει αποζημίωση.

Ο Ογούζ Σονμέζ μέλος των Ενάντιων στον Πόλεμο δηλώνει πως ¨Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από το 2006 δεν επέβαλε καμμία κύρωση για το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης. Για όσο καιρό δεν γίνεται κάποιο βήμα επίλυσης δεν ελπίζω ούτε και για το θέμα της επαγγελματοποίησης του στρατού¨.

……………..

Εφ. Ταράφ  8-11-2011

Previous Article

10-11-2011 ΩΡΑ 9.05-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΗΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *