Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ¨-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Είμαστε σκληροί και ήρεμα ισχυροί παίχτες

Κατά την μέρα των εκλεκτών παρατηρητών, η κοινή άσκηση Efes 2012 με πραγματικά πυρά που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ντογάνμπέι της κωμόπολης Σεφερίχισάρ της Σμύρνης, έγινε με την παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ, του αρχηγού Σ.Ξ. Χαϊρί Κιβρίκογλου, του αρχηγού του Ναυτικού αντιναύαρχου Εμίν Μουράτ Μπιλγκέλ, του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Μεχμέτ Ερτέν, του διοικητή Στρατοχωροφυλακής Μπεκίρ Καλιοτζού καθώς και αξιωματικών του στρατού.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ στην ομιλία του μετά το πέρας της άσκησης Efes 2012 που άρχισε στις 30 Απριλίου, ανέφερε πως η συγκεκριμένη άσκηση είναι μια από τις μεγαλύτερες εθνικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον κόσμο.

Ο στρατηγός Οζέλ ανέφερε πως ¨Η Τουρκία λόγω της περιοχής στην οποία βρίσκεται και της εγγύτητας στις ενεργειακές πηγές, αντιμετωπίζει ρίσκα και κινδύνους που έχουν υψηλή πιθανότητα να μετατραπούν σε σύγκρουση. Η Τουρκία με την ταυτόχρονα σκληρή και ήρεμη ισχύ της είναι ένας περιφερειακός παίχτης που επιχειρεί να αυξήσει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή¨.

Την άσκηση παρακολούθησαν 31 στρατιωτικοί ακόλουθοι από 28 χώρες. . Στην άσκηση μετείχαν 8 χιλιάδες στρατιώτες, 52 αεροπλάνα, 45 πλοία, 656 θωρακισμένα και τροχοφόρα οχήματα και 40 αποβατικά.

Εφ. Χουριέτ 25-5-2012

 

 


Σχόλιο :  Στο παραπάνω βίντεο ακούγεται ο εκφωνητής να λέει πως σε αυτή την άσκηση μετείχε για πρώτη φορά το κατασκευασμένο με εθνικές δυνατότητες αποβατικό σκάφος C-151. Προσπαθώ βέβαια  κι εγώ ο έρμος να σκεφτώ. Που θα τα χρησιμοποιήσει η Τουρκία τα αποβατικά ; Στην Μάλτα ; Στην Κριμαία ;  Στην Βενετία ; 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *