Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

2229η επέτειος για τον τουρκικό στρατό-ποιος ο πατροκτόνος «γενάρχης» του

0 σχόλια Share:

Εορτάστηκε την Κυριακή στην Τουρκία, η 2229η επέτειος των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων.

….

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πάντα δίπλα στο ευγενές τουρκικό έθνος και υπό την ηγεσία τους, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο twitter.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι “Οι χερσαίες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν με επιτυχία να εκπληρώνουν όλα τα καθήκοντα που θα τους δοθούν, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, με τη δύναμη της αγάπης, της εμπιστοσύνης και των προσευχών του ευγενικού έθνους μας”.

…..

Η άνοδος του αυτοκράτορα Μετέ Χαν στο θρόνο το 209 π.Χ. θεωρείται ως το θεμέλιο του τουρκικού στρατού.

…..

yenisafak.com  29/06/2020

 

Σχ.: Ενημερωτικά, ο Μετέ Χαν ο οποίος εμφανίζεται στις κινεζικές πηγές ως Μοντούν Τσανγιού(234 – 174 BC), ήταν ο μεγαλύτερος γιος του αρχηγού του ημι-σινοποιημένου (semi-Sinicized) νομαδικού φύλου Xiongnu της ΒΑ Κεντρικής Ασίας. Ο πατέρας του προτιμούσε τον νεότερο γιο του και έστειλε τον Μοντούν σε μία επικίνδυνη αποστολή. Ο Μοντούν έφερε εις πέρας την αποστολή και ο πατέρας του τον έκανε στρατηγό, υπεύθυνο 10000 στρατιωτών. Για να επιβεβαιώσει την πίστη των στρατιωτών του, ο Μοντούν τους έδωσε την διαταγή να σκοτώσουν με βέλη το αγαπημένο του άλογο και την αγαπημένη του γυναίκα. Όποιοι δεν πέτυχαν τον στόχο, αποκεφαλίστηκαν επιτόπου. Στην συνέχεια έδωσε εντολή να σκοτώσουν το καλό άλογο του πατέρα του αλλά και τον ίδιο τον πατέρα του(!). Και στην συνέχεια, σκότωσε την θετή μητέρα του και τον ετεροθαλή αδερφό του, καθώς και όσους δεν υπάκουσαν στις όποιες εντολές του.  

Ωραίος ο ¨γενάρχης¨ του τουρκικού στρατού !!!!

Στην προσπάθεια του ερντογανικού καθεστώτος να οικειοποιηθεί ισχυρούς στρατηγούς του παρελθόντος, αξίζει να παρατεθεί η απάντηση που έδωσε ο Μογγόλος Ταμερλάνος στον Οθωμανό Βαγιαζήτ Α’ πριν τον συντρίψει το 1402 στην μάχη της Άγκυρας, «Γίνε σοφός και μετανόησε, απέτρεψε την εκδίκησή μας, δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα μυρμήγκι, μην προκαλείς τους ελέφαντες αλλιώς θα καταπατηθείς».

Previous Article

Σοβαρό πρόβλημα κινητήρα στα αμυντικά σχέδια της Τουρκίας

Next Article

Από 1 Ιουλίου ανοίγουμε τα σύνορα (και) προς την Τουρκία 😠😠😠

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

felis commodo vel, quis ut odio ut massa elit. dapibus libero