Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΚΑ

No Comments Share:

To εγχώριο ΑΝΚΑ έμεινε έξι ώρες στον αέρα

Το κατασκευασθέν στην Τουρκία μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ παρέμεινε στον αέρα για 6 ώρες στην διάρκεια των πτητικών δοκιμών. Το ΑΝΚΑ εκτέλεσε για πρώτη φορά απογείωση και προσγείωση με το σύστημα του αυτόματου πιλότου, ενώ η παράδοση του στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αρχίσει κατά την επόμενη χρονιά.

Η δοκιμή του ΑΝΚΑ έγινε από μηχανικούς της ΤΑΙ προχτές στις 09.35 σε στρατιωτική περιοχή στην πόλη Σιβρίχισάρ του Εσκίσεχίρ. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα απογειώθηκε από την πίστα με το σύστημα αυτόματου πιλότου. Κατά την 6ωρη πτήση του το όχημα σκαρφάλωσε στα 18.000 πόδια, δηλαδή στα 6 χιλιόμετρα ύψος. Κατά την διάρκεια της πτήσης έγιναν με επιτυχία 240 διαφορετικά τεστ.

 Μετά τις δοκιμές το ΑΝΚΑ προσγειώθηκε στις 15.35 πάλι με την χρήση αυτόματου πιλότου στην πίσταχωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά την διάρκεια των δοκιμών το ΑΝΚΑ έφερε σύστημα καμερών που μπορεί να τραβήξει βίντεο με υπέρυθρες και είναι ιδίων διαστάσεων και βάρους με την κάμερα τύπου FLIR που παράγεται από την ASELSAN.Στις δοκιμές που θα γίνουν τις επόμενες μέρες το ΑΝΚΑ θα παραμείνει στον αέρα 24 ώρες και θα δοκιμαστεί η αληθινή κάμερα FLIR.Οι τελευταίες δοκιμές αναμένεται να γίνουν στα ΝΑ.

Οι παραδόσεις του κατασκευασμένου από την ΤΑΙ ΑΝΚΑ σχεδιάζεται να αρχίσουν τον Απρίλιο του 2012. Το ΑΝΚΑ που θα χρησιμοποιηθεί στην θέση των Heron που είχαν αγοραστεί από το Ισραήλ μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 10 χιλιάδες μέτρα. Έχει δυνατότητα πτήσης με ταχύτητα 203 χιλιομέτρων την ώρα και έχει ωφέλιμο φορτίο 200 κιλών. Με την ειδική κάμερα τοποθετημένη στον ρύγχος του μπορεί να μεταδώσει τις εικόνες που καταγράφει σε ένα βεληνεκές 200 χιλιομέτρων στην βάση του.

ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Στα επόμενα χρόνια διαφορετικό μοντέλο του ΑΝΚΑ που θα αναπτυχθεί θα έχει το δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών SATCOM καθώς δυνατότητες SIGINT, δηλαδή θα μπορεί να χρησιμοποιείται για υποκλοπή κινητών τηλεφώνων και ασύρματων σημάτων.

Με βάση την συμφωνία που υπέγραψε η ΤΑΙ με την Διεύθυνση Αμυντικών βιομηχανιών θα αναπτύξει και θα παραδώσει στις Τ.Ε.Δ. τρία εναέρια οχήματα ΑΝΚΑ καθώς και όλα τα επίγεια συστήματα.

Εφ. Χουριέτ 24-11-2011

Previous Article

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Next Article

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *