Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΣΟΒΟΥ

0 σχόλια Share:

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

 Στα εγκαίνια τα τραγούδια που είπαν τα παιδάκια συγκίνησαν τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Κατά τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου ¨23ης Απριλίου¨ στο Κόσοβο που επισκευάστηκε από Τούρκους στρατιωτικούς, τα μικρά παιδάκια κέρδισαν τον θαυμασμό με το τραγούδι ¨Είναι διαφορετική η δική μου πατρίδα¨ που τραγούδησαν. Ο τουρκικός στρατός που από το 1999 και μετά υπηρετεί υπό την αιγίδα της KFOR στο Κόσσοβο, συνεχίζει με κάθε τρόπο μα στηρίζει τον λαό του Κοσσόβου.

Ο Τουρκικός στρατός επισκεύασε το νηπιαγωγείο 23ης Απριλίου που κατασκευάστηκε το 2003 στα νότια του Κοσσόβου στην Πρίστινα και δήλωσε πως πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα στον λαό του Κοσσόβου παράσχοντας κάθε είδους βοήθεια.

Στο νηπιαγωγείο όπου η εκπαίδευση παρέχεται στα τουρκικά, στα αλβανικά και στα βοσνιακά φοιτούνε περίπου 200 παιδιά ηλικίας 5 ως 6 χρονών. Μιλώντας κατά τα εγκαίνια ο διοικητής της SAİB αντισυνταγματάρχης Ταμέρ Γιαμάν είπε ότι η επένδυση που γίνεται στην εκπαίδευση είναι η πιο σημαντική επένδυση. Ο Γιαμάν είπε : ¨Η εκπαίδευση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνικής ανέλιξης των παιδιών. Για αυτό η επένδυση που γίνεται στην εκπαίδευση είναι η πιο σωστή επένδυση. Οι δικές μας ανάγκες μπορούνε να περιμένουν, αλλά των παιδιών ποτέ. Διότι αυτά τα βλέπουμε ως το δικό μας αύριο¨.

Ο Διευθυντής του νηπιαγωγείου Αρίφ Καμπασί δήλωσε πως ¨ Τα παιδιά αυτά τα ανατρέφουμε για το μέλλον του Κοσσόβου χωρίς διακρίσεις για το αν είναι Αλβανοί, Τούρκοι ή Βόσνιοι¨ και ευχαρίστησε το τουρκικό τάγμα για την στήριξη που παρείχε στην εκπαίδευση και για την επισκευή του σχολείου.

Μετά τις ομιλίες μαθητές του νηπιαγωγείου κέρδισαν θερμό χειροκρότημα όταν απήγγειλαν ποιήματα που απευθύνονταν στον Ατατούρκ. Μεγάλο θαυμασμό κέρδισε και το τραγούδι ¨Είναι διαφορετική η δική μου πατρίδα¨ που είπαν τα παιδιά.

Ο αντισυνταγματάρχης Τσελίκ μετά τις ομιλίες περιηγήθηκε στις τάξεις και έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδάκια.

Ιστοσελίδα ASKERHABER 23-10-2011

Σχόλιο : Η 23η Απριλίου γιορτάζεται στην Τουρκία ως μέρα του Παιδιού και της Εθνικής Ηγεμονίας….

 

 

Previous Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ -ΤΜΗΜΑ 1ο

Next Article

31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eget dictum neque. at ut felis Praesent