Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΜΑΧΗΣ

No Comments Share:

Ακυρώθηκε σύμβαση τεχνικής υποστήριξης για το Αλτάι

altay-tanki-sozlesmesi-iptal-oldu-h1488193499-84754c

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί με την αυστριακή εταιρία AVL για το άρμα μάχης Αλτάι, ακυρώθηκε μετά από όρους που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση σχετικά με τα εσωτερικά μας.

Η εταιρία OTOKAR  είναι ο βασικός εργολήπτης, στον οποίο η Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών έδωσε το έργο Αλτάι-Εθνικό Άρμα Μάχης, ενώ η εταιρία Tümosan είναι αυτή που αναπτύσσει τον κινητήρα του άρματος.

Η Tümosan συνήψε σύμβαση με την αυστριακή εταιρία AVL για τεχνική στήριξη. Αλά καθώς η AVL δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, η σύμβαση ακυρώθηκε.

Για να μην αποκτήσει η Τουρκία αυτή την τεχνολογία, ιδιαίτερα οι χώρες που κατέχουν αυτή την τεχνολογία και ελέγχουν την σχετική αγορά επέδειξαν αρνητική στάση και έθεσαν όρους επέμβασης στα εσωτερικά μας για να δώσουν την τεχνική τους στήριξη και έτσι η σύμβαση ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην KAP ¨Ενώ κατά εφαρμογή της σύμβασης η AVL θα έπρεπε να εμφανίσει κυβερνητική έγκριση, μετά από αλλεπάλληλες διορίες που δόθηκαν , η αυστριακή κυβέρνηση εμφάνισε μια άδεια εξαγωγών που περιλάμβανε όρους που αποτελούσαν επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Η μη αποδοχή αυτής της άδειας εξαγωγών από την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και φυσικά η μη εκπλήρωση των όρων επέφερε την ακύρωση τη σύμβασης TDS και την απώλεια από την εταιρία της εγγύησης που είχε δώσει.¨

Μετά από την ακύρωση της σύμβασης με την αυστριακή φίρμα AVL άρχισε να αναζητείται νέος εταίρος. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρία Tümosan που αναπτύσσει τον κινητήρα του Αλτάι ζήτησε και πήρε μια εβδομάδα ακόμη πρόσθετη διορία.  Αλλά μετά από την ακύρωση λόγω προβλημάτων της σύμβασης με την ALV, νέος εταίρος δεν βρέθηκε.
……………….

http://www.yeniakit.com.tr/haber/altay-tanki-sozlesmesi-iptal-oldu-284098.html

27/2/2017

Previous Article

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Next Article

HMΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *