Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΑΛΤΑΪ—ΒΙΝΤΕΟ

No Comments Share:

Nα το πρώτο εγχώριο άρμα της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε την παρουσίαση του πρώτου πρωτότυπου άρματος μάχης της Τουρκίας.

Με το άρμα ΑΛΤΑΙ που πήρε το όνομα του από τον διοικητή του 5ου Σώματος Ιππικού κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας Φαχρετίν Αλτάι, διασώζεται η Τουρκία από την εξάρτηση της από το εξωτερικό, ενώ διαθέτει και όλα τα πνευματικά δικαιώματα της κατασκευής του. Χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό όλα τα δικαιώματα σχετικά με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την ενσωμάτωση, καθώς και οι πληροφορίες και τα έγγραφα για τις δοκιμές θα ανήκουν στη Τουρκική Δημοκρατία.

 Θα υπηρετούνε 4 άτομα

Στο Αλτάι θα υπηρετούνε 4 άτομα, διοικητής άρματος, σκοπευτής, οδηγός και γεμιστής. Βασικό όπλο του Αλτάι θα είναι το πυροβόλο 120 mm διαμετρήματος 55mm που θα μπορεί να ρίχνει διάφορα πυρομαχικά. Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπτυξη ενός ειδικού για το Αλτάι συστήματος πυρός και για το βασικό όπλο και για τα βοηθητικά. Χάρη σε αυτό το σύστημα το Αλτάι θα μπορεί ακόμα και εν κινήσει να έχει μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Το Αλτάι θα διαθέτει προστασία αρθρωτής θωράκισης καθώς και συστήματα που θα δίνουν την δυνατότητα επιχειρήσεων σε περιβάλλον χημικών, βιολογικών, πυρηνικών και ραδιενεργών απειλών.

Το όνομα του είναι από διοικητή του πολέμου της ανεξαρτησίας

Το όνομα του Αλτάι δόθηκε από τον διοικητή του 5ου Σώματος Ιππικού κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας Φαχρετίν Αλτάι. Ο Φαχρετίν Αλτάι είναι γνωστό πως υπήρξε ο πρώτος διοικητής που εκδιώκοντας τους Έλληνες μπήκε στην Σμύρνη. Μεγάλες υπήρξαν οι υπηρεσίες που πρόσφερε το ιππικό του Αλτάι σε συγκρούσεις στο Αφιόν, στο Αλασεχίρ, στο Ουσάκ και στο Αλτιντάς.

 Εφ. Χουριέτ   15/1/2012

Previous Article

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

Next Article

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *