Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΛΕΟΠΑΡΝΤ-2

0 σχόλια Share:

 

 

Η Γερμανία έχει περιορίσει τις πωλήσεις όπλων και στρατιωτικής θωράκισης στην Τουρκία

Από καλύφθηκε πως η Γερμανία από φέτος τον Μάρτιο και  μετά, έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις βαρέων θωρακισμένων οχημάτων και υλικών θωράκισης. Από πέρσι που άρχισε η επιχείρηση κατά YGP/PYD, η Γερμανία ενέκρινε τέτοιες πωλήσεις μόνο σε 16 φορές συνολικής αξίας 916.000 ευρώ,

Η Γερμανία πέραν των πολύ επειγόντων περιπτώσεων, σταμάτησε την εξαγωγή στην Τουρκία χάλυβα που χρησιμοποιείται στα βαριά θωρακισμένα οχήματα.  Η Τουρκία αγοράζει από την Γερμανία ιδιαίτερα θωράκιση ή παράγωγα της , που χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό και την επισκευή των αρμάτων μάχης Leopar 2. Έγινε γνωστό όμως πως από φέτος τον Μάρτιο και μετά, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε άδεια πώλησης ανταλλακτικών και θωράκισης αξίας μόνο 916.000 ευρώ.

ΘΥΜΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ PYG/ YPG

Σύμφωνα με το κείμενο του Αλή Γκιουλέν από την εφημερίδα Σοζτζού, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή των Πρασίνων Ομίντ Νοριπούρ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας είπε το 2016 είχε εγκρίνει 213  τουρκικά αιτήματα πώλησης όπλων και ανταλλακτικών. Φέτος στο διάστημα 1 Ιανουαρίου-13 Μαρτίου ανέφερε πως απάντησε θετικά σε 34 αιτήματα κόστους 9,7 εκ. ευρώ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟ 16 ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αλλά μετά από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας κατά των PYD/ YPG στην Συρία, ανακοινώθηκε πως δόθηκαν μόνο 16 θετικές απαντήσεις, κόστους 916.000 ευρώ. Ενώ το 2017 είχαν δοθεί 138 φορές τέτοιες εγκρίσεις πώλησης όπλων και ανταλλακτικών, με το συνολικό κόστος να φτάνει τότε τα 34,2 εκ. ευρώ.

Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε πως λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης στην Τουρκία σταμάτησαν οι πωλήσεις όπλων. Στόχος της Γερμανίας είναι να περιορίσει την χρήση των αρμάτων μάχης Leopar 2 στην Συρία. Αυτοί οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις κατά αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων είναι και ο πραγματικός λόγος της δυσκολίας που εμφανίζεται στην επισκευή και στα ανταλλακτικά των αρμάτων μάχης που υπέστησαν ζημίες στις συγκρούσεις στην Συρία. Για αυτό τον λόγο πολλά άρματα μάχης που υπέστησαν ζημία δεν μπορούν να επισκευαστούνε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Υπό αυτή την είναι σημαντική η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τέλη Οκτωβρίου στην Τουρκία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάγιερ. διότι σε αυτού του είδους τις εξαγωγές, ένας από αυτούς που έχουν και τον τελευταίο λόγο είναι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Αναφέρεται πως το θέμα αυτό ήταν στην επικαιρότητα του ταξιδιού που έκανε στο Βερολίνο ο Ερντογάν και από την πλευρά της Τουρκίας ζητήθηκε να αξιολογηθεί ξανά η συνεργασία σε θέματα ψηφιοποίησης, υψηλής τεχνολογίας και βιομηχανίας βαρέων θωρακισμένων όπλων.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1098779/Almanya_Turkiye_ye_silah_ve_askeri_zirh_satimini_kisitlamis.html
30/9/2018

30/9/2018

Previous Article

ΟΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…

Next Article

ΣΥΡΙΟΣ ΥΠΕΞ : ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ AΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ipsum leo odio venenatis, Nullam justo at nec dictum