Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Υπουργός Αμύνης Ακάρ : ¨Δεν ανεχόμαστε καθυστέρηση¨…

0 σχόλια Share:

Ο υπουργός Ακαρ και οι αρχηγοί συναντήθηκαν με επιτροπή Αμερικανών

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και η στρατιωτική ιεραρχία συζήτησαν σχετικά  με τις επαφές με την αμερικανική επιτροπή και για τους στόχους  της πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης κατά στόχων ανατολικά του Ευφράτη. Ο Ακαρ δήλωσε: “Για μία ακόμη φορά τονίσαμε στην αμερικανική επιτροπή πως δεν ανεχόμαστε άλλη καθυστέρηση και ότι αν χρειαστεί θα αναλάβουμε πρωτοβουλία”.
…….
Ο Ακαρ Την Δευτέρα συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι και στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η εργασία ανάμεσα στις στρατιωτικές επιτροπές των δύο χωρών σχετικά με την εγκατάσταση της “ασφαλούς περιοχής” στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό στρατιωτικές επιτροπές των δύο χωρών συναντήθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σχετικά με το θέμα της “ασφαλούς περιοχής”
Μετά από τις συζητήσεις, το υπουργείο φιλοξένησε μία ακόμη σημαντική συνεδρίαση. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Χουλουσί Ακάρ και μαζί του η ηγεσία των ΤΕΔ, αξιολόγησαν αυτές τις επαφές και έθεσαν επί τάπητος τους στόχους κατά της τρομοκρατίας που θα έχει μία πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη.

Στην συνεδρίαση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη στάση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ και απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και για την στάση του στην συνάντηση με τους Αμερικανούς γερουσιαστές για το θέμα των F-35 και παράλληλα εκφράστηκε η προσδοκία για ένα θετικό τέλος σε αυτή τη διαδικασία. Στη συνάντηση αναφέρθηκε πως η προμήθεια από τις ΗΠΑ 100 επιβατικών αεροσκαφών Βoeing αποτελεί ένδειξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Στην συνάντηση αναφέρθηκε πως η Τουρκία ως στρατηγικός εταίρος έχει δίκιο να περιμένει να αλλάξουν οι ΗΠΑ την παρούσα προσέγγισή τους για το σχέδιο F-35 και να αποφύγουν βήματα τα οποία θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις, διαφορετικά όπως ειπώθηκε η Τουρκία θα εισέλθει σε νέες αναζητήσεις.

……….
O υπουργός Aκάρ σχετικά με το θέμα, ανέφερε πως στις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για μία ακόμη φορά μεταφέρθηκαν οι απόψεις της Τουρκίας και είπε “Θέσαμε στην επιτροπή όλες τις απόψεις και τις προτάσεις μας. Περιμένουμε αμέσως να τις εξετάσουν και να μας απαντήσουν.  Για μια ακόμη φορά τους τονίσαμε πως δεν ανεχόμαστε καθυστέρηση και τους είπαμε πως αν χρειαστεί θα αναλάβουμε πρωτοβουλία”.
…….

https://www.yenisafak.com/gundem/son-dakika-bakan-akar-ve-komutanlar-abd-heyeti-ile-gorustu-3499779

25/7/2019

Previous Article

ΗΠΑ : ¨Μην ενεργοποιείτε τους S-400, να μην εφαρμόσουμε τις κυρώσεις¨

Next Article

Παναγιωτόπουλος: Παρακολουθούμε από κοντά την τουρκική παραβατικότητα

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *