Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ

No Comments Share:

Πρακτορείο Χαμπέρβακτίμ 7-3-2011

Παίρνει η Τουρκία στρατιωτικά μεταφορικά αεροπλάνα

Υπογράφτηκε η τελική συμφωνία που διασφαλίζει έξτρα χρηματοδότηση 3,5 δις $ για το σχέδιο Στρατιωτικού Μεταγωγικού Αεροπλάνου Α400Μ ανάμεσα στο κονσόρτσιουμ αγοραστών –μεταξύ των οποίων και η Τουρκία-και στον βασικό εταίρο της εταιρίας Ερμπάς, την ΕΑDS.

Η συμφωνία υπογράφτηκε στην Σεβίλλη της Ισπανίας ανάμεσα στον Διευθυντή του Κονσόρτσιουμ των 7 χωρών-αγοραστών Πατρίκ Μπελόρντ και στον πρόεδρο της Airbus Military Ντομίνγκο Ουρένα.

 Ο Μπελόρντ μετά την τελετή υπογραφής στην ανακοίνωση που έκανε δήλωσε πως «Σήμερα ολοκληρώσαμε μια δύσκολη και μακρά περίοδο. Η υπογραφή αυτή θέτει τις βάσεις για μια μεγάλη συνεργασία» .

……………..

Κατά τον προηγούμενο Μάρτιο είχε εξασφαλιστεί συμφωνία ανάμεσα στις 7 αγοράστριες χώρες Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο για το θέμα της εξασφάλισης έξτρα 3,5 δις $ για το σχέδιο.

Οι 7 χώρες είχαν παραγγείλει το 2003 180 τεμάχια από το στρατιωτικό μεταγωγικό Α400Μ και αργότερα η παραγγελία έπεσε στα 170.

Η Γαλλία το 2003 όταν άρχισε το πρόγραμμα είχε παραγγείλει 50 τεμάχια από το A400M. Η πρώτη παράδοση προς την Γαλλία αναμένεται να γίνει το 2013. Η Γερμανία σχεδίαζε να πάρει 60 τεμάχια και τον Ιανουάριο έριξε τον αριθμό αυτό στα 53.

Όταν οι χώρες αυτές υπέγραψαν την συμφωνία, το σχέδιο θα κόστιζε 20 δις $. Καθώς όμως το σχέδιο ήταν περίπλοκο, παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των A400M και αύξηση του κόστους τους.

Από την άλλη, τους περασμένους μήνες η Μαλαισία παρήγγειλε 4 τεμάχια στην EADS.

Η κατανομή των παραγγελιών των 7 χωρών είναι η εξής :

Γερμανία : 53

Γαλλία : 50

Ισπανία : 27

Αγγλία : 22

Τουρκία : 10

Βέλγιο : 7

Λουξεμβούργο : 1

Previous Article

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ

Next Article

ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *