Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΝYΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ F-35: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ…

0 σχόλια Share:
Spread the love

…………….

Όταν ρωτήσαμε τον αμυντικό αναλυτή Τουράν Ογούζ ¨Τι θα γίνει αν δεν παραδοθούν τα F-35¨και μέχρι πότε μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη που διαθέτει, αυτός απάντησε ως εξής :

¨Εάν δεν παραδοθούν να μην ανησυχεί κανείς, δεν πρόκειται να πετάξουμε πετσέτα. Πως θα προχωρήσουμε αν δεν υπάρξουν τα F-35; Όπως είναι γνωστό διαθέτουμε αεροσκάφη F-4 και F-16 . Παλιότερα είχε ληφθεί η απόφαση τα F-4 να τεθούν εκτός λειτουργίας έως το 2020. Αλλά αυτό μετά από την τελευταία απόφαση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας σταμάτησε και το χρονικό όριο στο οποίο θα σταματήσουν τα F-4 αφέθηκε ανοιχτό. Η απόφαση αυτή αφορά 30 περίπου F-4.¨

Ο Ογούζ λέει πως σε περίπτωση που δεν παραδοθούν τα F-35 η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί σε Ρωσία και Κίνα για τα νέας γενιάς πολεμικά αεροσκάφη: ¨ Υπάρχουν τα 5ης γενιάς ρωσικά SU-57. Οι Ρώσοι έχουν προτείνει στην Ινδία να αναπτύξουν από κοινού αυτό το αεροσκάφος στα πλαίσια του προγράμματος PAK-FA. Φυσικά αυτές οι πωλήσεις θα γίνουν με μια κάποια υποβάθμιση των δυνατοτήτων ηλεκτρομαγνητικού πολέμου και ίσως και των δυνατοτήτων του κινητήρα. Επίσης υπάρχουν τα 5ης γενιάς κινεζικά J-31. Σε πακιστανικά ΜΜΕ έχει γραφτεί πως κάνουν συνομιλίες με το Πακιστάν για να τους πουλήσουν το FC-31 που είναι η έκδοση για εξαγωγές.

………………

Καταρχήν είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πως η Τουρκία πρέπει μέχρι τέλος να επιμένει να αγοράσει αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, διότι όταν ο κόσμος πετάει με αεροσκάφη 5ης γενιάς το να μένετε εσείς στα παλιά δεν είναι και πολύ θετικό για μία χώρα που έχει υψηλούς στόχους.

Στο θέμα αυτό πρέπει να τονίσουμε το εξής. Μπορεί τα αεροσκάφη τέταρτης γενιάς να αποτελούν πολύ καλές πλατφόρμες ηλεκτρομαγνητικού πολέμου αλλά οι υπολογιστές με τους οποίους πετάνε τα F-35, βρίσκονται σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο.

Εάν αναγκαστούμε τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας με επιπρόσθετα SIHA και HURKUS από το εσωτερικό, ενώ στο εξωτερικό να συνεχίσουμε μέχρι το 2030 με τα F-16 και F-4 που διαθέτουμε

……………

https://www.yenisafak.com/gundem/abd-f-35leri-vermedi-diye-havlu-atmayiz-3344926

6/3/2019

Previous Article

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ…

Next Article

ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΝΤΑΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *