Εφ. Ταράφ 31-5-2011
Aνοίγει ο τάφος του συνταγματάρχη Τσιλλίογλου
Η εισαγγελία αποφάσισε να ανοίξει ο τάφος του συνταγματάρχη της στρατοχωροφυλακής – που ήταν και δεξί χέρι του Εσρέφ Μπιτλίς- ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο κατάλυμα του το 1994.
Ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας της Μαλάτιας αποφάσισε να ανοίξει ο τάφος του διοικητή συντάγματος της περιοχής Τούντζελι Καζίμ Τσιλλίογλου , ο οποίος είχε βρεθεί στο δωμάτιο του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το περιστατικό τότε είχε καταγραφεί ως αυτοκτονία.
Ο γιός του δήλωσε στην Ταράφ : δολοφονία
Όμως 16 χρόνια μετά το περιστατικό στις 2-10-2011 ο γιός του συνταγματάρχη, ο Γκιοκχάν Τσιλλίογλου μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ είπε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε από μια ομάδα μέσα στην οποία ήταν και ο Γεσίλ. Λίγο καιρό μετά από αυτήν τη δήλωση του, προσέφυγε στην εισαγγελία για να διεξαχθεί ξανά έρευνα.
…………………………………
Τσιλλίογλου : Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε
Μετά από την απόφαση του εισαγγελέα ο Γκιοκχάν Τσιλλίογλου δήλωσε τα εξής : ¨Εμείς από τότε που είχε αρχίσει η έρευνα είχαμε συγκατατεθεί για να ανοίξει ο τάφος. Υποστηρίζω πως ο πατέρας μου δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε. Ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια στις ΤΕΔ, αλλά έναντι σε αυτούς που διεξήγαγαν την έρευνα τότε. Στην ταφόπλακα του πατέρα μου γράφει ¨Μάρτυρας συνταγματάρχης Καζίμ¨. Από την πρώτη μέρα το πιστεύουμε ότι όντως μαρτύρησε
Ήταν ο πιο στενός φίλος του Μπιτλίς
Το όνομα του Τσιλλίογλου ήρθε στην επικαιρότητα όταν στις 17-2-1993 είχε χάσει την ζωή του σε ένα ύποπτο ατύχημα ο Γενικός Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Εσρέφ Μπιτλίς .Ενώ υπηρετούσε στην Σμύρνη μετατέθηκε από τον Μπιτλίς στο Ντιγιαρμπακίρ και ήταν στην λίστα των επιβατών του αεροπλάνου. Τελικά όμως ο Τσιλλίογλου πήγε δύο μέρες πριν στο Ντιγιαρμπακίρ για να υποδεχτεί τον Μπίτλις και έτσι σώθηκε. Την ίδια χρονιά υπηρετώντας στην διοίκηση της στρατοχωροφυλακής του Τούντζελι , μια μέρα επρόκειτο να ανεβεί στο ελικόπτερο της μονάδας. Τελικά λόγω άλλου καθήκοντος δεν ανέβηκε. Εκείνο λοιπόν το ελικόπτερο κατέπεσε και τρεις αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους.
Σχόλιο : Για τον Μπιτλίς λέγεται ότι είχε δολοφονηθεί επειδή είχε εναντιωθεί στις πρακτικές της JITEM που εκτελούσε κόσμο και έκανε εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Και μόνο η προϊστορία πάντως με τα ¨ατυχήματα¨ από τα οποία σώθηκε παρά τρίχα δείχνει ότι το πράμα βρωμάει…
Πάντως αυτοί οι οποίοι είναι ικανοί να δολοφονούνε στελέχη-συναδέλφους του ίδιου τους του στρατού, φανταστείτε για τι μεγέθους προβοκάτσια είναι ικανοί οπουδήποτε αλλού, αν κρίνουν ότι αυτό θα τους συμφέρει….