Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Οι Έλληνες καταναλώνουν 24 λίτρα, ενώ οι Τούρκοι 2

zeytinyagi_tuketiminde_turkler_alt_seviyede

Η Τουρκία που συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που παράγουν ελαιόλαδο, βρίσκεται στην κατώτερη θέση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης

Η Τουρκία που βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες του κόσμου στην παραγωγή ελιάς και ελαιόλαδου, στην κατά κεφαλήν κατανάλωση βρίσκεται στο ¼ από χώρες όπως Πορτογαλία, Τυνησία, Λίβανος και Συρία. Ο πρόεδρος του ΤΖΟΒ Σεμσί Μπαίρακτάρ ανέφερε πως η μέση κατανάλωση ελαιόλαδου στην Τουρκία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών που παράγουν λάδι και είπε πως ¨Θα πρέπει να μπει το ελαιόλαδο στην ζωή μας και να διασφαλιστεί η αύξηση της κατανάλωσης του με διάφορες προωθητικές δράσεις¨.

………………..

Ο Μπαϊρακτάρ είπε πως ακόμη και αν η μέση κατανάλωση αυξήθηκε στα 2 λίτρα το χρόνο σε σχέση με το 1 λίτρο που ήταν παλιότερα, υπογράμμισε πως αυτό δεν μπορεί να πει πως είναι επαρκές. Τόνισε πως μεταξύ των ελαιοπαραγωγών χωρών, στην Τουρκία καταναλώνεται το λιγότερο λάδι και όπως είπε στην Ελλάδα καταναλώνονται 24 λίτρα, σε Ιταλία και Ισπανία 14, ενώ σ Πορτογαλία, Λίβανο και Συρία 8 λίτρα.

………………….
Haber.sol.org  9/4/2015

Previous Article

ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *