Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Ζαμάν 4-3-2011

19 ανταποκριτές της εφημερίδας Ζαμάν δικάστηκαν για παραβίαση απορρήτου

19 ανταποκριτές της εφημερίδας Ζαμάν βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενοι πως δημοσίευσαν ειδήσεις σχετικά με το κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενέκον. Η εκδίκαση ανεβλήθη.

Σε έξι διαφορετικές υποθέσεις οι δικαζόμενοι ανταποκριτές κατηγορούνται στο πρωτοδικείο του Μπακίρκιοι για ¨παραβίαση απορρήτου¨. Κατά την υπεράσπιση τους, ανέφεραν πως δημοσίευσαν τις ειδήσεις αφού το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το κατηγορητήριο, και άρα δεν υπήρξε κάποια παραβίαση απορρήτου. Το δικαστήριο ζήτησε από του κατηγορούμενους να του προσκομίσουν το έγγραφο με το οποίο το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης είχε αποδεχτεί το κατηγορητήριο και ανέβαλε την εκδίκαση. Στο μεταξύ αθωώθηκε ο αρθρογράφος της Ζαμάν Μουμτάζ Τουρκονέ που είχε βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για το άρθρο του ¨Το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να κλείσει το ΠΚΚ ;¨. Ο Τουρκονέ κατηγορούνταν για ¨προσπάθεια επηρεασμού του δικαστηρίου¨ σε σχέση με την συνεχιζόμενη δίκη για το κλείσιμο του DTP.

Σχόλιο : Κάποτε βλέπαμε τις διώξεις που ασκούνταν σε βάρος των δημοσιογράφων σε άλλες χώρες και είμασταν περήφανοι για την ελευθερία στην Ελλάδα. Τώρα όμως με αυτόν το νόμο- έκτρωμα που ετοιμάζει ο Καστανίδης γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω καν αν στη χούντα υπήρχε τέτοιο κατασκεύασμα !

Previous Article

ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΙΑ

Next Article

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *