Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΣΛΑΜ ΜΕΝ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕ…

No Comments Share:

H Τουρκία έπεσε ξαφνικά 9 ¨σκαλοπάτια¨ στην κατάταξη της διαφθοράς

250120171002459848624_2

Η χειροτέρευση στην κατάταξη διαφθοράς της Τουρκίας συνεχίστηκε και το 2016. Η Τουρκία η οποία επί τρία χρόνια οπισθοχωρεί (χειροτερεύει) πλέον βρίσκεται πίσω και από χώρες όπως Σαουδική Αραβία, Μπρουνέι, Ναμίμπια, και Μποτσουάνα. Σύμφωνα με τον δείκτη διαφθοράς του 2016 που ετησίως καταρτίζει η Οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια,  η Τουρκία από το 2013 και μετά συνεχίζει να χειροτερεύει με εντυπωσιακό τρόπο.

Τα αποτελέσματα του δείκτη διαφθοράς δείχνουν πως παγκοσμίως τα αίτια της διαφθοράς είναι η κοινωνική ανισότητα, οι πρακτικές ατιμωρησίας, οι καθεστωτικές κυβερνήσεις, η αδυναμία των υπηρεσιών, οι παραβιάσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών, ο πόλεμος και η οικονομική αστάθεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δείκτη για το 2016 η Τουρκία έπεσε 9 σκαλιά και βρέθηκε στην 75η θέση μεταξύ 176 χωρών.
……………….

Σε σύγκριση με τις χώρες της Ε.Ε., η Τουρκία έχει τους ίδιους πόντους με την Βουλγαρία που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Μεταξύ των G20 η Τουρκία που το 2014 ήταν στην 10η θέση, το 2015 στην 12 και το 2016 στην 13η, συνεχίζοντας έτσι την ανησυχητική της πορεία.
……………

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται Δανία, Νέα Ζηλανδία και Φινλανδία.
………….

Στις τελευταίες (χειρότερες) θέσεις βρίσκονται η Β.Κορέα (12), το Νότιο Σουδάν (11) και η Σομαλία (10). Σε σχέση με πέρσι οι χώρες που έχασαν πολλούς πόντους είναι Κατάρ (-10), Κουβέιτ (-8), Μπαχρέιν (-8), Σαουδική Αραβία (-6) και Κύπρος (-6).
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΄Ενωσης Διεθνής Διαφάνεια Ογιά Οζαρσλάν ¨Ως λόγοι για την πτώση της Τουρκίας στον δείκτη μπορούν να αναφερθούν το ότι δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς, δεν λήφθησαν υπόψη οι επισημάνσεις των εθνικών και διεθνών φορέων σχετικά με το θέμα αυτό, καθημερινά υπάρχει απομάκρυνση από την διάφανη και πλειοψηφική διακυβέρνηση, ενώ προχωρά και η διάβρωση των θεσμών¨.
Η Οζαρσλάν ανέφερε πως ¨ Η πορεία του δείκτη σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπως αυτή, αυξάνει τα ρίσκα για την θέση της Τουρκίας στις διεθνείς αγορές.
………………..

http://www.dha.com.tr/turkiye-yolsuzluk-siralamasinda-9-basamak-birden-dustu_1442613.html

25/1/2017

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΙΜΑΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΑΛΗNΗ-ΡΟΔΟΠΗΣ

Next Article

NEA ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *