Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

0 σχόλια Share:

Εφ. Χουριέτ 29-9-2011

Γιλντίζ : Εάν η Ρωσία δεν κάνει έκπτωση στο φυσικό αέριο θα λύσουμε το συμβόλαιο.

 Ο υπουργός ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, ανέφερε πως έχει υποβληθεί αίτημα προς την Ρωσία για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου που εισάγεται μέσω της Δυτικής Γραμμής, και είπε πως « Εάν η Ρωσία δεν κάνει ένα επαρκές ποσοστό έκπτωσης, τότε προτιθέμεθα να λύσουμε το συμβόλαιο.

Ο υπουργός Γιλντίζ μετέχοντας σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών που έγινε στο ξενοδοχείο Χίλτον της Άγκυρας σχετικά με τα ενεργειακά ορυκτά και τα μεταλλευτικά αποθέματα, κατά την έξοδο απάντησε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Γιλντίζ θύμισε πως η συμφωνία με την Ρωσία σχετικά με την Δυτική Γραμμή λήγει στο τέλος του έτους, και ότι σημαντικό μέρος των αναγκών των πολιτών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο καλύπτεται μέσω εισαγωγών. Ο Γιλντίζ είπε πως ζήτησε από την Ρωσία μια έκπτωση στο θέμα του φυσικού αερίου, και ότι εάν η Ρωσία δεν κάνει ένα επαρκές ποσοστό έκπτωσης προτίθεται να λύσει το συμβόλαιο.

Ο Γιλντίζ ανέφερε πως κατά τους τελευταίους 29 μήνες υπήρξε αύξηση 39% στις τιμές και συνέχισε λέγοντας πως ¨Εμείς θα μπορέσουμε να σηκώσουμε μόνο ένα μέρος αυτής της αύξησης στην τιμή. Για αυτό θα εξετάσουμε μία μία τις εισαγωγές μας. Για την ακρίβεια θα επανεξετάσουμε μία μία κάθε συμφωνία που λήγει. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Δυτική Γραμμή. Εάν δεν δούμε επαρκή έκπτωση θα περατώσουμε την συμφωνία¨.

Previous Article

ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Next Article

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *