Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

NEOI ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ

No Comments Share:

Θα εκτοξευτεί στο διάστημα ο Türksat 4A

turksat4aa-700x350

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Türksat 4A που θα καλύψει ελλείψεις της Τουρκίας στον τομέα των επικοινωνιών και του οποίου η παραγωγή είχε αρχίσει στην Ιαπωνία το 2011. Αναμένεται η ημέρα εκτόξευσης του δορυφόρου.

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή και οι δοκιμές του δορυφόρου Türksat 4A που θα αυξήσει τις δυνατότητες της Τουρκίας. Ο δορυφόρος τον περασμένο Ιανουάριο μεταφέρθηκε με το ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος An-124-100 από την Ιαπωνία στην διαστημική βάση του Μπαϊκονούρ στο Καζακιστάν.

Μετά από την ολοκλήρωση των προετοιμασιών ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Türksat 4A θα εκτοξευτεί στο διάστημα μέσω της ρωσικής ρουκέτας Proton την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 23 :09 ώρα Τουρκίας.

Με την εκτόξευση του δορυφόρου αυτού για πρώτη φορά η Τουρκία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την συχνότητα Ka Bant. Με την χρήση αυτής της τεχνολογίας θα βελτιωθεί η ποιότητα των δορυφορικών εκπομπών σε Τουρκία και Ευρώπη, ενώ θα συμπεριληφθεί και το σύνολο της Αφρικής στις περιοχές εκπομπής.

 ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Στο μεταξύ συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις της MELCO (Mitsubishi Electric Cooperation) η κατασκευή ενός άλλου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της Τουρκίας , του Türksat 4B. Η εκτόξευση του δορυφόρου αυτού είναι σχεδιασμένη για τον Μάιο του 2014. Τα συνολικά έξοδα κατασκευής, εκτόξευσης και ασφάλισης των δορυφόρων Türksat 4A και Türksat 4B φτάνουν τα 571 εκ. $, ενώ στην παρατήρηση και τον έλεγχο των δορυφόρων αυτών εργάστηκαν 15 Τούρκοι μηχανικοί.

Για να μπορέσουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν μέσω των επικοινωνιακών καναλιών της μπάντας X μετάδοση κωδικοποιημένης φωνής, φαξ, δεδομένων και εικόνων, ενσωματώθηκε στον δορυφόρο, ειδικός μεταδότης (transporter) για την μπάντα Χ.

Ο δορυφόρος Türksat 4A έχει βάρος 5 τόνων. Έχει εύρος συχνοτήτων 1750 ΜΗz, και θα εκτελεί τα καθήκοντα του στις 42 μοίρες ανατολικά. Ο δορυφόρος 4A θα καλύπτει πέρα από την Τουρκία την Β. Αφρική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

Κokpit.aero 4/2/2014

Previous Article

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2014

Next Article

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *