Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκοι εξαγωγείς χάλυβα θα ζητήσουν από τις ΗΠΑ την ζημιά που υπέστησαν από την πρόσθετη φορολογία

No Comments Share:

…………..

Το αμερικανικό Διεθνές Εμπορικό Δικαστήριο έκρινε πως η επιβολή πρόσθετης φορολογίας, που επέβαλε ο Πρόεδρος Tράμπ στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία ήταν παραβίαση του Συντάγματος. Ο πρόεδρος των εξαγωγέων χάλυβα Αντνάν Ασλάν δήλωσε πως “Λόγω του 25% πρόσθετου φόρου που επέβαλε ο Τραμπ οι εξαγωγές μας υπέστησαν ζημιά. Θα ζητήσουμε την κάλυψη των ζημιών μας”.

Ο Πρόεδρος Τραμπ το Μάρτιο του 2018, υποστήριξε ότι οι εισαγωγές χάλυβα απειλούσαν τη χαλυβουργία των ΗΠΑ σε σημείο που δεν μπορούσε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις παραγωγής και επέβαλε δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα.
Αργότερα τον Αύγουστο ο Τραμπ επέβαλε μέχρι και 50% φορολογία στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία. Το Διεθνές Εμπορικό Δικαστήριο των ΗΠΑ, έκρινε ότι η πρόσθετη φορολόγηση του εισαγόμενου από την Τουρκία χάλυβα, ήταν αντισυνταγματική.
…..
Ο Ασλάν δηλωσε: ¨Ο Τραμπ χωρίς καμία δικαιολογία επέβαλε πρόσθετη φορολογία 25% προκαλώντας ζημιά στις εξαγωγές χάλυβα. Ο Αμερικανός πρόεδρος πριν από την απόφαση του δικαστηρίου κατάργησε την πρόσθετη φορολογία….. Αν η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο τότε θα ζητήσουμε από τα αμερικανικά τελωνεία την κάλυψη των ζημιών μας. Αν υπάρξει προσφυγή στο Εφετείο θα πάμε την αίτηση μας στα ανώτερα δικαστήρια. ”

………..

Sputnik   16/7/2020

Previous Article

Tούρκος υπουργός Θρησκευμάτων: ¨Θα αυξηθούν κατά εκατομμύρια οι επισκέπτες στην Αγία Σοφία¨…

Next Article

Το μήνυμα είναι: ¨Ζούμε στον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *