Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκοι εξαγωγείς χάλυβα θα ζητήσουν από τις ΗΠΑ την ζημιά που υπέστησαν από την πρόσθετη φορολογία

0 σχόλια Share:

…………..

Το αμερικανικό Διεθνές Εμπορικό Δικαστήριο έκρινε πως η επιβολή πρόσθετης φορολογίας, που επέβαλε ο Πρόεδρος Tράμπ στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία ήταν παραβίαση του Συντάγματος. Ο πρόεδρος των εξαγωγέων χάλυβα Αντνάν Ασλάν δήλωσε πως “Λόγω του 25% πρόσθετου φόρου που επέβαλε ο Τραμπ οι εξαγωγές μας υπέστησαν ζημιά. Θα ζητήσουμε την κάλυψη των ζημιών μας”.

Ο Πρόεδρος Τραμπ το Μάρτιο του 2018, υποστήριξε ότι οι εισαγωγές χάλυβα απειλούσαν τη χαλυβουργία των ΗΠΑ σε σημείο που δεν μπορούσε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις παραγωγής και επέβαλε δασμούς 25% σε όλες τις εισαγωγές χάλυβα.
Αργότερα τον Αύγουστο ο Τραμπ επέβαλε μέχρι και 50% φορολογία στις εισαγωγές χάλυβα από την Τουρκία. Το Διεθνές Εμπορικό Δικαστήριο των ΗΠΑ, έκρινε ότι η πρόσθετη φορολόγηση του εισαγόμενου από την Τουρκία χάλυβα, ήταν αντισυνταγματική.
…..
Ο Ασλάν δηλωσε: ¨Ο Τραμπ χωρίς καμία δικαιολογία επέβαλε πρόσθετη φορολογία 25% προκαλώντας ζημιά στις εξαγωγές χάλυβα. Ο Αμερικανός πρόεδρος πριν από την απόφαση του δικαστηρίου κατάργησε την πρόσθετη φορολογία….. Αν η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο τότε θα ζητήσουμε από τα αμερικανικά τελωνεία την κάλυψη των ζημιών μας. Αν υπάρξει προσφυγή στο Εφετείο θα πάμε την αίτηση μας στα ανώτερα δικαστήρια. ”

………..

Sputnik   16/7/2020

Previous Article

Tούρκος υπουργός Θρησκευμάτων: ¨Θα αυξηθούν κατά εκατομμύρια οι επισκέπτες στην Αγία Σοφία¨…

Next Article

Το μήνυμα είναι: ¨Ζούμε στον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *