Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

UNICREDIT : Η Τουρκία θα έχει ύφεση 5% και θα προκληθεί γεωπολιτική κρίση

0 σχόλια Share:

Πρόβλεψη από την  UNICREDIT : Η Τουρκία θα έχει ύφεση 5% και θα προκληθεί γεωπολιτική κρίση

Η ιταλική τράπεζα Unicredit  προβλέπει πως η οικονομία της Τουρκίας το 2019 θα έχει ύφεση 5% και ότι αυτό θα προκαλέσει μια γεωπολιτική κρίση.

Η πρόβλεψη της  Unicredit δημιοσιεύτηκε σε ένα άρθρο ειδικού στην αγγλική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το BBC-τουρκικά, ο Γουίλλιαμ Τζάκσον της επενδυτικής εταιρίας Capital Economics, αναφέρει πως μεταξύ των αναπτυσσόμενων  αγορών, η Τουρκία είναι αυτή με τα πιο αδύναμα αποθεματικά.

Σύμφωνα με τον Τζάκσον ¨ Tα επίπεδα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού είναι στο 500%, σε ένα επίπεδο που δεν σώζεται. Τους μήνες Μάιο, Απρίλιο και Μάιο περιμένει τις τράπεζες μια χιονοστιβάδα επιστροφής πληρωμών. Η πραγματική ανησυχία είναι πως ως αποτέλεσμα του ότι οι ξένες τράπεζες πουλάνε τα συναλλαγματικά τους στοιχεία, θα υπάρξει  πιστωτική συρρίκνωση. Η UniCredit προβλέπει πως η οικονομία της Τουρκίας το 2019 θα έχει ύφεση 5% και ότι αυτό θα προκαλέσει μια γεωπολιτική κρίση και ότι στο τέλος θα ζητηθεί βοήθεια από το ΔΝΤ. Την περασμένη εβδομάδα τα ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου που μετρούν το ρίσκο των κρατικών χρεών, για την Τουρκία από τους 150 πόντους έφτασαν τους 454¨.

……………..

Σε μια άλλη ανάλυση που βγήκε χτες στον Γκάρντιαν αναφερόταν πως ¨Η Τουρκία μπορεί να είναι η σπίθα που θα προκαλέσει μια παγκόσμια κρίση¨.

Οι ανησυχίες σχετικά με την Τουρκία επηρέασαν αρνητικά και τα νομίσματα των άλλων αναπτυσσόμενων χωρών, την Πέμπτη  αξία έχασαν το ραντ της Νότιας Αφρικής, το ρεάλ της Βραζιλίας και το πέσος του Μεξικού.

Unicredit öngörüsü: Türkiye yüzde 5 küçülecek, jeopolitik bir krizi tetikleyecek

29/3/2019

Previous Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Next Article

Τ/Κ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *