Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΧΡΗΣΗ ΝΤΟΠΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ

No Comments Share:

Στο εμπόριο με το Τουρκμενιστάν θα χρησιμοποιείται το Μάνατ και η λίρα

Η Τουρκία αποφάσισε στις εμπορικές συναλλαγές, μετά από την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα, να χρησιμοποιεί τοπικό νόμισμα και με το Τουρκμενιστάν. Ο υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν ανακοίνωσε πως πλέον στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Τουρκμενιστάν θα χρησιμοποιούνται η Τουρκική Λίρα και το Μάνατ.

Ο Τσαλαγιάν που πήγε στο Ασκαμπάτ μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία από εμπόρους και μηχανικούς, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ. Κατά την συνάντηση ο Μπερντιμουχαμέντοφ δήλωσε πως ¨Όλες οι χώρες μας ζητάνε δουλειές. Εμείς δουλειές δίνουμε μόνο στους Τούρκους¨.

Μετά την συνάντηση ο Τσαλαγιάν μετέχοντας στο μικτό Τουρκμενικό-Τουρκικό φόρουμ δήλωσε τα εξής : ¨Εμείς είμαστε ένα έθνος σε δύο κράτη. Την ίδια ιστορική συνεργασία επιδεικνύουμε και στις επενδύσεις. Υπάρχει ανάμεσα μας μια ανεπανάληπτη μαγιά αδελφοσύνης. Είναι σημαντικό όλες οι επενδύσεις που θα γίνουν στο Τουρκμενιστάν να είναι κοινές από Τούρκους και Τουρκμένους. Ο Τουντζάι Οζιλχάν θα εγκαινιάσει την Κόκα Κόλα. 400 Τουρκμένοι αδέρφια μας θα εργαστούνε.

………………….

Πλέον από τώρα και μετά ενεργοποιούμε τις Κεντρικές Τράπεζες. Εμείς άλλωστε δύο χρόνια πριν είχαμε δώσει την αρμοδιότητα. Πολύ σύντομα το εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες θα γίνεται στο Μάνατ και στην Τουρκική Λίρα……¨

…………………..

Εφ. Χουριέτ 31-1-2012

Previous Article

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ

Next Article

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *