Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ…

No Comments Share:

Εφ. Νέτγκαζέτε 12-2-2011

Ο μισός λαός δεν τα βγάζει πέρα με τα έσοδα που έχει

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία (TÜİK) το 46,2 του κόσμου με τα έσοδα που έχει, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του.

Στο σύνολο των σπιτιών της χώρας το 13,1 αντιμετωπίζει ¨πολύ δύσκολα¨ τις ανάγκες του και το 33,1 ¨δύσκολα¨. Το 39,6 ανέφεραν πως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, το 12,3 πως τα βγάζουν πέρα εύκολα και το 1,9% ¨πολύ εύκολα¨. Εντύπωση προκαλεί η αντιμετώπιση των αναγκών και όταν σε σχέση με τα εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι από την πληθυσμιακή ομάδα που παίρνει τον κατώτατο μισθό των 630 λιρών, το 30,7% δηλώνει ¨πολύ δύσκολα¨ και το 42,4% ¨δύσκολα¨.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ

Σε σχέση με τον αριθμό μελών της οικογένειας, φαίνεται ότι οι οικογένειες με 7 άτομα και πάνω δυσκολεύονται. Σε αυτές δεν υπήρξε κανείς που να δήλωσε πως τα βγάζει πέρα εύκολα ή πού εύκολα. Σε αυτήν την ομάδα το 39.8% δήλωσε ¨πολύ δύσκολα¨, το 7,4% ¨δύσκολα¨ και το 52,9 ¨μέτρια¨. Στις οικογένειες που έχουν μέχρι 4 μέλη το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ¨δύσκολα¨ φτάνει το 50%. Σε αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ¨μέτρια¨ είναι 37-38%. Και το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ¨εύκολα¨ και ¨πολύ εύκολα¨ είναι στο 13 με 14%.

Previous Article

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ABTTF ΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *