Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Στην ¨γκρι λίστα¨ πια η Τουρκία….

No Comments Share:

Η Διεθνής Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF) έβαλε την Τουρκία στην “γκρι” λίστα των χωρών, με την δικαιολογία πως δεν καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες στον αγώνα ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στην χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Η απόφαση ανακοινώθηκε με συνέντευξη τύπου στο Παρίσι.
Ο πρώην υπουργός Ουφούκ Σοϊλεμέζ δήλωσε πως η απόφαση αυτή αποτελεί απώλεια κύρους για την Τουρκία και είπε “Είναι ένα μέτρο με το οποίο ασχοληθήκαμε πριν από 30! χρόνια. Τα τελευταία χρόνια με διάφορα φορολογικά μέτρα επαναπατρισμού κεφαλαίων, το μαύρο χρήμα άρχισε να αλωνίζει στην Τουρκία. Η κατάσταση αυτή μπορεί να βελτιωθεί μόνο με ισχυρή νομοθεσία και δημοκρατία”.

Ο Μαρκούς Πλεγιέρ-προεδρος της FAFT δήλωσε : Στην Τουρκία παρά την πρόοδο που σημειώθηκε σε όλα τα κεφάλαια που προκαλούν ανησυχία, συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα. Συνεχίζονται ιδιαίτερα τα προβλήματα στην παρακολούθηση των τραπεζών, των πωλητών χρυσού και πολύτιμων λίθων, όπως και στους κτηματομεσίτες. Η Τουρκία πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα κατά της περίπλοκης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως και κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των ISIS  και Αλ Κάιντα. Η Τουρκία είχε δεσμευτεί παλιότερα να σημειώσει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς. Εδώ πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. ”

https://www.dw.com/tr/gri-liste-t%C3%BCrkiye-i%C3%A7in-itibar-kayb%C4%B1/a-59582602

21/10/2021

Σχ. Λίγες ώρες μετά από αυτή την απόφαση δείτε τι έγινε :

To δολάριο έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ κατά της λίρας φτάνοντας τις 9,5420 λίρες !

Το ευρώ επίσης έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας τις 11,1103 λίρες…

 

Previous Article

Αζέροι καταστρέφουν σταυρό στο Αρτσάχ-βίντεο

Next Article

Όποιος μαθητής δεν έχει στην τσάντα του το βιβλίο του προέδρου θα αποβάλλεται από το σχολείο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *