Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ TFX

0 σχόλια Share:

021220151903446285016_2

Στο Σχέδιο Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους (TFX), η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει στην προμελέτη μαζί με τον αγγλικό αμυντικό γίγαντα BAE Systems.

Η Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών(SSM), τις επόμενες μέρες αρχίζει συνομιλίες με την αγγλική εταιρία.  Στο στάδιο αυτό που θα διαρκέσει συνολικά 4 έτη, αρχικά θα επιλεγεί το ένα από τα τρία διαφορετικά μοντέλα που θα έχουν σχεδιαστεί από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΤΑΙ).

Το TFX, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια στο πεδίο της άμυνας, αναμένεται να κάνει την πρώτη του πτήση το 2023. Ο στόχος είναι μετά από το στάδιο των δοκιμών και των πιστοποιήσεων, να μπει στην υπηρεσία το 2030. Ακόμη συνεχίζονται οι εργασίες στα τρία διαφορετικά μοντέλα με έναν ή δύο κινητήρες και με διάφορες διαμορφώσεις. Το ποιο από τα τρία μοντέλα θα επιλεγεί, σχεδιάζεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Στο στάδιο της προκαταρκτικής μελέτης του TFX, η Τουρκία είχε συνεργαστεί με την σουηδική Saab. H Saab που παρείχε τεχνική στήριξη, στο δεύτερο στάδιο μετείχε στον διαγωνισμό μαζί με την αγγλική BAE Systems.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο

Η BAE Systems μέχρι σήμερα μετείχε σε πολλά αμυντικά σχέδια ως σχεδιάστρια και παραγωγός εταιρία, όπως τα πολεμικά-εκπαιδευτικά αεροσκάφη Eurofighter, Tornado, και Hawk. Ο ετήσιος τζίρος της εταιρίας είναι 24 δις $ και διαθέτει πάνω από 80 χιλιάδες εργαζόμενους σε πάνω από 20 χώρες.

http://www.dha.com.tr/milli-savas-ucaginda-on-tasarim-ingiliz-sirketle-yapilacak_1086623.html

18/12/2012

Previous Article

OI ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *