Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ 16 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ…

No Comments Share:

Έβαλαν την σορό του Μουχαρέμ στο τσουβάλι και την κουβάλησαν στις πλάτες τους.

050220141354333190157_2

Καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί έβαλαν σε τσουβάλι και μετέφεραν στην πλάτη τους την σορό του μικρού Μουχαρέμ που πέθανε 

Αναφέρεται πως όταν η οικογένεια Τας από τον οικισμό Τσελί του χωριού Γιαλίντζα στην επαρχια Γκιουρπινάρ του νομού Βαν, δεν μπόρεσε να πάει το 3χρονο παιδί τους στο νοσοκομείο, επειδή οι δρόμοι ήταν κλειστοί, το παιδί πέθανε. Η οικογένεια Τας υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων των δρόμων, των ομάδων υγείας και των υπευθύνων του φυλακίου, υποστηρίζοντας πως το παιδί πέθανε από παραλείψεις. Η οικογένεια έβαλε την σορό υοθ μικρού Μουχαρέμ σε τσουβάλι και κουβαλώντας το στην πλάτη το κατέβασε στο χωριό.

Το περιστατικό συνέβη 4 μέρες πριν στον οικισμό Τσελί που βρίσκεται σε απόσταση 80 χλμ από την κωμόπολη Γκιουρπινάρ. Σον οικισμό που απέχει 16 χλμ από το χωριό, 0 3χρονος Μουχαρέμ Τας της επταμελούς οικογένειας Τας, κατά τις βραδινές ώρες ξαφνικά ανέβασε υψηλό πυρετό και έβηχε. Καθώς όμως επειδή οι δρόμοι ήταν κλειστοί δεν μπορούσαν να μεταφέρουν το παιδί τους στο νοσοκομείο, τηλεφώνησαν και κάλεσαν σε βοήθεια. Και ενώ η οικογένεια περίμενε με την ελπίδα της ανταπόκρισης από τους αρμόδιους, ο μικρός Μουχαρέμ γύρω στις 02:00 τη νύχτα πέθανε. Έγινε γνωστό πως καθώς ήταν νύχτα και ο χειμώνας βαρύς, οι άνθρωποι δεν είχαν μεταφέρει το παιδί τους περιμένοντας τον ερχομό των αρμοδίων.

……………….

Η οικογένεια για να γίνει η νεκροψία και για να υποβάλλουν μηνύσεις, έβαλαν την σορό του μικρού Μουχαρέμ σε ένα τσουβάλι και την μετέφεραν στην πλάτη μέχρι το χωριό Γιαλίντζα σε απόσταση 16 χιλιομέτρων. Μετά την έβαλαν σε ένα όχημα και την μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο Ντουρσούν Οντάμπασι του πανεπιστημίου Εκατοστού Έτους και αφού έγινε η νεκροψία, μετά έθαψαν το παιδί στο νεκροταφείο Σαμπανίγιε της πόλης Βαν

Το πάρσιμο της σορού από το χωριό και η μεταφορά στην πλάτη, καταγράφηκε από το κινητό του θείου του, του Αμπντουραχμάν Τας.

……………

DHA 5/2/2014

Previous Article

ΞΕΦΥΓΕ ΛΙΓΟ Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΡΑΝΙΟΥ…

Next Article

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *