Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΕΝΤΡΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙ

0 σχόλια Share:

Ολοκληρώθηκε το δορυφορικό κέντρο της ΤΑΙ

large_resim-2-uzay-sistemleri-entegrasyon-ve-test-merkezi

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου Κέντρου Δοκιμών και Ενσωμάτωσης Διαστημικών Συστημάτων(USET).

Το κόστος της επένδυσης καλύπτεται από υπουργεία Μεταφορών, Ναυτιλίας, Επικοινωνιών, Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και από τον φορέα TÜRKSAT AŞ, ενώ η λειτουργία του θα είναι από την ΤΑΙ.

large_resim-3-uzay-sistemleri-entegrasyon-ve-test-holu1

Στο κέντρο εμβαδού 3.800 τετραγωνικά, θα μπορούν να γίνονται δραστηριότητες μοντάζ, ενσωμάτωσης και δοκιμών, ταυτόχρονα σε πάνω από ένα δορυφόρο, με μάζα που θα φτάνει μέχρι τους 5 τόνους. Στο κέντρο θα παρέχονται υπηρεσίες σε διεθνή διαστημικά σχέδια, ενώ καταρχήν θα πραγματοποιηθούν εργασίες ενσωμάτωσης και περιβαλλοντικών δοκιμών για τον δορυφόρο Göktürk-1. Μετά από αυτές τις δοκιμές, θα εκτοξευτεί από το πεδίο εκτόξευσης της ΤΑΙ.

large_resim-7-titresim-test-sistemi large_resim-8-isil-vakum-odasi

Η Τουρκία χάρη σε αυτές τις εγκαταστάσεις που λίγες χώρες στον κόσμο έχουν, θα καταστεί διεθνής παίχτης στο πεδίο μοντάζ, ενσωμάτωσης και δοκιμών διαστημικών συστημάτων.  Χάρη στην απευθείας σύνδεση του κέντρου με στρατιωτικό αεροδρόμιο, δεν θα υπάρχει ανάγκη για χερσαία μεταφορά, κάτι το οποίο διασφαλίζει μεγάλο πλεονέκτημα από πλευράς ασφάλειας, κόστους και κινδύνων.
ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ UMET

Στο κέντρο θα γίνονται δορυφορικές δοκιμές, εντοπισμός ενδεχόμενης ηλεκτρομαγνητικής αλληλεπίδρασης, ενώ επιβεβαίωση της αρμονικής συναρμογής (από ηλεκτρομαγνητική σκοπιά) του δορυφορικού εξοπλισμού θα γίνεται σε δωμάτιο ανεξάρτητο από το εξωτερικό περιβάλλον.

………………

………………

Kokpit.aero  28/11/2014

Previous Article

ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔΙΣΜΟ

Next Article

ΕΡΓΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΠΕΙΡΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *